Taalklas

Dit is de eigen pagina van de taalklas. In de taalklas leren de anderstalige leerlingen Nederlands. Hieronder kunt u lezen wat wij zoal doen.

Taalklas op tv! Sint Maarten vieren.

24-11-2017
Zaterdag 11 november was het dan zover, we gingen Sint Maarten vieren in Martiniplaza!  Op uitnodiging van de theatergroep Het Houten Huis kwamen we met meerdere klassen bijeen, Widar Vrije school, Taalklas Midden Groningen, onze Taalklas en alle ouders. We hebben liedjes gezongen uit de verschillende culturen, samen heerlijk Syrisch gegeten en lampionnen gemaakt. Daarna bezochten we de voorstelling “Onbekend Land”, een zeer indrukwekkend en emotioneel verhaal. Als afsluiting zijn we naar de Martinikerk gelopen waar we nogmaals hebben gezongen, de verschillende gedichten hebben gelezen die er hingen van onze leerlingen en zijn er jassen uitgedeeld.                                                                                                          Een lange maar prachtige, waardevolle dag waar veel uitwisseling heeft plaatsgevonden! Kijk vooral naar onderstaand filmpje:

Lipdub van de bovenbouw

13-10-2017
In het kader van de kinderenboekenweek met als thema "gruwelijk eng" heeft de bovenbouw van obs De Veenvlinder donderdagmiddag 12 oktober een lipdub gemaakt op het nummer "Gruwelijk eng" van Kinderen voor Kinderen. Groep 6, groep 7, groep 7/8, groep 8 & de taalklas; iedereen heeft eraan meegewerkt. We hebben drie keer gefilmd en bij de laatste keer kregen we aan het eind toch wel even kippenvel: alles stond er heel tof op! Wat een fijne energie :-)
Wegens privacy redenen staat het filmpje niet op de site. Er wordt aan gewerkt het filmpje op het vergrendelde deel van de site te tonen aan ingelogde gebruikers. U wordt z.s.m. hierover op de hoogte gebracht.

leesplezier!

27-09-2017
Wat een verrassingspakket kregen we via de post! Twee dozen vol met nieuwe boeken voor de Taalklas dankzij Kinderzwerfboek, Nationaal Fonds Kinderhulp, NRC lezersfonds en LOWAN. Superblij met al deze boeken, speciaal voor deze doelgroep. Makkelijk Lezen boeken, luisterboeken, themaboeken en heerlijke leesboeken op allerlei niveaus. De kinderen zijn er blij mee en de boeken worden gelezen en met regelmaat ingekeken. Een aantal boeken gaat ook zwerven binnen de school, dus opgelet! Houd het in de gaten!

We vertrouwen elkaar

22-09-2017
Ook in de Taalklas zijn we bezig met de Kanjertraining.
 Elkaar helpen, plezier maken, samenwerken en meedoen zijn goed uit te leggen. Maar vertrouwen is lastig. Vooral als je uit een wereld komt waar iedereen elkaar wantrouwt en vertrouwen misschien alleen nog een plek heeft binnen je eigen gezin.
Wel heel waardevol om er zo mee aan de slag te gaan en in kleine stapjes weer vertrouwen te krijgen in deze nieuwe wereld om hen heen.

Feest!

24-07-2017
De kinderen (en ouders) verheugden zich er enorm op, het feestje van de Taalklas. De hele week zijn we bezig geweest met versieringen maken en optredens voorbereiden.
Ook thuis werd er hard gewerkt om wat lekkers mee te kunnen nemen.
En eindelijk was het zover! We hebben gedanst, gegeten en genoten van K3, een zang-act, goochelen, beatboxen en de Syrische muziek van Achmed.
Dank aan alle vrijwilligers en Annika die ons het afgelopen jaar geholpen hebben met de anderstaligen/Taalklas! Fijne vakantie allemaal en tot 4 september!