We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Gymnastiek

In ons nieuwe schoolgebouw hebben we de beschikking over een prachtig nieuw speellokaal. De gymlessen voor de kleuters worden daar gegeven door de groepsleerkracht.
De leerlingen gymmen in hun ondergoed en we adviseren gymschoenen die ze zelf aan kunnen trekken! Bij goed weer wordt er buiten gespeeld.

De groepen 3 t/m 8 krijgen twee keer in de week les van vakleerkrachten bewegingsonderwijs. De lessen worden gegeven in de sporthal naast de school.

GymkledingIn principe wordt tijdens de gymles nooit kleding gedragen, die ook de rest van de dag gedragen worden. Wij adviseren daarom:
  • Speciale gymkleding: sportbroekje of legging met t-shirt of turnpakje en sportsokken
  • Speciale zaalschoenen; zwarte zolen zijn niet toegestaan in de sporthal
  • Geen buitenschoenen en balletschoentjes zijn niet veilig; deze bieden te weinig bescherming en zijn soms gevaarlijk glad
  • Geen blote voeten; dit is niet fijn bij hockey, voetbal of touwklimmen
Alle kinderen van de groepen 5A t/m 8 douchen na de gymles. Wij vinden dit belangrijk, omdat dit alles te maken heeft met veilig en hygiƫnisch bewegingsonderwijs.
Vanwege de tijd die het douchen, afdrogen en aankleden van jonge kinderen vraagt, maken we voor de leerlingen van de groepen  3 t/m 4/5B  een uitzondering. Zodra de leerlingen in de sporthal naast de school gaan gymmen zullen we deze afspraak herzien.

Gymnastiekrooster
Maandag: groep 5B, groep 6, groep 4A