Groep 8B

Groepsnieuws

Wordt dit mijn nieuwe school?

05-12-2018
De leerlingen van groep 8 namen vrijdag een kijkje op het Maartenscollege in Haren. Wordt dit hun nieuwe school volgend jaar? De leerlingen hebben nu op drie scholen gekeken, op het Terra in Eelde, het Harenslyceum en nu dus op het Maartenscollege.
De leerlingen krijgen de komende maanden vaker de kans om zich te oriĆ«nteren op verschillende VO-scholen tijdens open- en doedagen. Dit moeten ze alleen wel zelf regelen. Op dinsdag 8 januari is er een informatieavond voor basisschoolleerlingen, dit is op het Harenslyceum. Om hier aan deel te nemen kun je je aanmelden via deze Link. Dit moet voor 14 december!

Isa is onze voorleeskampioen

16-11-2018
Met algemene stemmen is Isa uit groep 8 gekozen tot de voorleeskampioen van OBS De Veenvlinder.
Ze las voor uit het boek: Het Akropolis Genootschap en de Slag om Bladzijde 37. De titel heeft niet iedereen onthouden, maar wel haar prachtige voorlees-stem en de rust die ontstond in de volle zaal met kinderen die allemaal aandachtig zaten te luisteren.
Isa zal nu uitgenodigd worden door de bibliotheek in het dorp om zo tegen andere voorleeskampioenen te strijden om de titel van voorleeskampioen van Eelde/Paterswolde.

Isa nog van harte!

Lampionnen bovenbouw: Alles-in-1 thema kunst

11-11-2018
In de bovenbouw staat binnen onze methode Alles-in-1 het thema "kunst" centraal. De lampions kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Er kon gekozen worden uit vier verschillende soorten lampionnen: in de stijl van Escher, in de stijl van Miro, een Pop-art lampion of een schilderspalet met kleurtjes. De resultaten waren natuurlijk te gek.