Groep 8 2016 - 2017

Dit is de pagina van groep 8. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Lampionnen bovenbouw: Alles-in-1 thema kunst

11-11-2018
In de bovenbouw staat binnen onze methode Alles-in-1 het thema "kunst" centraal. De lampions kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Er kon gekozen worden uit vier verschillende soorten lampionnen: in de stijl van Escher, in de stijl van Miro, een Pop-art lampion of een schilderspalet met kleurtjes. De resultaten waren natuurlijk te gek.

Gastles duurzame energie groep 7 & groep 7/8

17-10-2018
Bert van Eneco heeft afgelopen maandag 15 oktober lesgegeven over duurzame energie aan de groepen 7/8 en 8. Hij had allerlei toffe gadgets bij die hun energie halen uit alternatieve bronnen, zoals een klok die op water werkt. In 45 minuten tijd heeft hij alle onderwerpen die met energie te maken hebben, behandeld. Het was een hele mooie aanvulling op ons lesaanbod van Alles-in-1 en Bert was onder de indruk van de kennis die de leerlingen tentoonspreidden.

Jongens groep 8 worden tweede op het handbaltoernooi

17-10-2018
Het jaarlijkse handbaltoernooi is weer gehouden in de Marsch. Er werd door alle teams geweldig gespeeld. Er deden twee meiden teams mee en drie jongens teams mee.
Eén team van de meiden mocht om de derde plaats spelen, maar deze hebben ze helaas net verloren.
Eén team van de jongens mocht de finale spelen! En hoe, het was een heksenketel, veel publiek en nog meer spanning. Onze jongens stonden de hele wedstrijd voor, maar net voor het eindsignaal werd het nog gelijk (4-4). Uiteindelijk is er in de verlenging met 5-6 verloren... Een flinke domper, maar toch waren de meeste jongens naast hun teleurstelling uiteindelijk ook trots.

(Op de foto mist helaas de top keeper)

Wethouder leest voor op de Dag van de Duurzaamheid

11-10-2018
In het kader van de Dag van de Duurzaamheid heeft wethouder Oetra Gopal van de gemeente Tynaarlo voorgelezen uit het nieuwe boek "De Kracht van Nieuwe Energie". Dit sloot naadloos aan bij onze methode Alles-in-1, waarin het thema energie centraal staat. In twee sessies heeft ze alle bovenbouwklassen voorgelezen en met hen gepraat over energie en duurzaamheid. Ze is heel benieuwd naar alle projecten die de bovenbouw uitvoert rondom het thema en ze gaat haar uiterste best doen om bij de afsluiting van thema aanwezig te zijn, op vrijdag 19 oktober van 13:45 uur tot 14:15 uur.

Groep 8b maakt een gezamenlijk kunstwerk

08-10-2018
Groep 8b heeft ter kennismaking van elkaar een gezamenlijk kunstwerk gemaakt. Eerst mochten ze al hun hobby's en persoonlijke kenmerken tekenen en deze mochten ze later aan andere tekeningen verbinden, zo ontstond er een mooi kunstwerk. Nieuwsgierig? Kom eens kijken, het hangt bij ons in de klas.