Groep 8 2016 - 2017

Dit is de pagina van groep 8. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Filmen op te gekke locaties

12-06-2018
De eindfilm is lekker onderweg! Letterlijk en figuurlijk! Locatiemanagers Lydia en Dyany hebben geregeld dat we op het vliegveld en op landgoed Lemferdinge mochten filmen en dat hebben we gedaan! De komende weken zullen verschillende groepjes acteurs scenes in en om school gaan filmen. Daarnaast gaat iedereen bezig met zijn / haar eigen scene te editten in iMovie. Over drie weken gaat Ester Kroezenga van MovieMakers alle scenes aan elkaar monteren. Zo benieuwd naar het resultaat!

Foto's zijn gemaakt door onze eindfilm fotograaf Dyany.

Storyboards af! Op naar het filmen!

26-05-2018
De afgelopen drie weken is groep 8 druk bezig geweest met het maken van de storyboards. Alle 44 pagina's tekst van het script van de eindfilm, alle 20 scenes, zijn omgezet naar filminstructies. Deze worden nu bewerkt door de professional, Ester Kroezenga, waarna we kunnen starten met filmen! Dat gaat eerst plaatsvinden op de bijzondere locaties:
- Vrijdag 1 juni in het restaurant van het Scandinavisch dorp.
- Maandag 4 juni op landgoed Lemferdinge
- Dinsdag 5 juni op het vliegveld

Daarnaast gaan we hopelijk nog scenes filmen in de green room van het ICO in Assen (een volledig groen geschilderde kamer, waardoor je dus met veel mensen tegelijkertijd in beeld special effects kunt inzetten). Andere scenes filmen we in en rond school en met behulp van ons eigen green screen.

Foto's zijn gemaakt door onze eindfilm fotograaf Dyany.

Geluk in groep 8!

24-05-2018
Dat brengt geluk... Een bosje klavertjes vier!
Wij delen het geluk graag.

Eindfilm: storyboard fase

09-05-2018
De eindfilm is lekker onderweg! De leerlingen zijn allemaal druk met het bij elkaar zoeken van passende kleding en attributen en vandaag hebben ze les gehad in het maken van storyboards (de film uitwerken in een soort stripverhaal, zodat je precies weet welke "shots" je moet nemen als je gaat filmen). De komende 2,5 week gaan de leerlingen van groep 8A en 8B samen bezig met het uitwerken van de storyboards. Deze worden doorgekeken door Ester Kroezenga, professionele "filmjuf", zodat we in week 22 kunnen starten met filmen.

Gastlessen in groep 8

24-04-2018
Gisteren en vandaag hebben de leerlingen van groep 8 een gastles gehad. Gisteren over het monument De Duinen in Eelde. Hier werd het verhaal verteld over Hans van Hessen die hier ondergedoken heeft gezeten bij Dirkje Meijer van Dijk. Een indrukwekkend verhaal en helemaal toen er gesproken werd over het onderduikershol in het bos.

Vandaag was er dan de gastles Amnesty International, voor veel kinderen niet bekend. Er werd duidelijk gemaakt wat Amnesty doet en waar het symbool voor staat, een kaarsje wat wat licht geeft in de duisternis en het prikkeldraad wat staat voor gevangenschap. De leerlingen hebben het gehad over de mensen- en de kinderrechten en tot slot is er een kaart gemaakt voor een jongen van 14 die opgesloten zit in Egypte vanwege een andere meningsuiting.

Beide lessen waren indrukwekkend en zorgde voor een grote betrokkenheid.