Groep 8 2016 - 2017

Dit is de pagina van groep 8. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Wordt dit mijn nieuwe school?

05-12-2018
De leerlingen van groep 8 namen vrijdag een kijkje op het Maartenscollege in Haren. Wordt dit hun nieuwe school volgend jaar? De leerlingen hebben nu op drie scholen gekeken, op het Terra in Eelde, het Harenslyceum en nu dus op het Maartenscollege.
De leerlingen krijgen de komende maanden vaker de kans om zich te oriënteren op verschillende VO-scholen tijdens open- en doedagen. Dit moeten ze alleen wel zelf regelen. Op dinsdag 8 januari is er een informatieavond voor basisschoolleerlingen, dit is op het Harenslyceum. Om hier aan deel te nemen kun je je aanmelden via deze Link. Dit moet voor 14 december!

Isa is onze voorleeskampioen

16-11-2018
Met algemene stemmen is Isa uit groep 8 gekozen tot de voorleeskampioen van OBS De Veenvlinder.
Ze las voor uit het boek: Het Akropolis Genootschap en de Slag om Bladzijde 37. De titel heeft niet iedereen onthouden, maar wel haar prachtige voorlees-stem en de rust die ontstond in de volle zaal met kinderen die allemaal aandachtig zaten te luisteren.
Isa zal nu uitgenodigd worden door de bibliotheek in het dorp om zo tegen andere voorleeskampioenen te strijden om de titel van voorleeskampioen van Eelde/Paterswolde.

Isa nog van harte!

Lampionnen bovenbouw: Alles-in-1 thema kunst

11-11-2018
In de bovenbouw staat binnen onze methode Alles-in-1 het thema "kunst" centraal. De lampions kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Er kon gekozen worden uit vier verschillende soorten lampionnen: in de stijl van Escher, in de stijl van Miro, een Pop-art lampion of een schilderspalet met kleurtjes. De resultaten waren natuurlijk te gek.

Jongens groep 8 worden tweede op het handbaltoernooi

17-10-2018
Het jaarlijkse handbaltoernooi is weer gehouden in de Marsch. Er werd door alle teams geweldig gespeeld. Er deden twee meiden teams mee en drie jongens teams mee.
Eén team van de meiden mocht om de derde plaats spelen, maar deze hebben ze helaas net verloren.
Eén team van de jongens mocht de finale spelen! En hoe, het was een heksenketel, veel publiek en nog meer spanning. Onze jongens stonden de hele wedstrijd voor, maar net voor het eindsignaal werd het nog gelijk (4-4). Uiteindelijk is er in de verlenging met 5-6 verloren... Een flinke domper, maar toch waren de meeste jongens naast hun teleurstelling uiteindelijk ook trots.

(Op de foto mist helaas de top keeper)

Gastles duurzame energie groep 7 & groep 7/8

17-10-2018
Bert van Eneco heeft afgelopen maandag 15 oktober lesgegeven over duurzame energie aan de groepen 7/8 en 8. Hij had allerlei toffe gadgets bij die hun energie halen uit alternatieve bronnen, zoals een klok die op water werkt. In 45 minuten tijd heeft hij alle onderwerpen die met energie te maken hebben, behandeld. Het was een hele mooie aanvulling op ons lesaanbod van Alles-in-1 en Bert was onder de indruk van de kennis die de leerlingen tentoonspreidden.