Groepsnieuws

Filmen op te gekke locaties

12-06-2018
De eindfilm is lekker onderweg! Letterlijk en figuurlijk! Locatiemanagers Lydia en Dyany hebben geregeld dat we op het vliegveld en op landgoed Lemferdinge mochten filmen en dat hebben we gedaan! De komende weken zullen verschillende groepjes acteurs scenes in en om school gaan filmen. Daarnaast gaat iedereen bezig met zijn / haar eigen scene te editten in iMovie. Over drie weken gaat Ester Kroezenga van MovieMakers alle scenes aan elkaar monteren. Zo benieuwd naar het resultaat!

Foto's zijn gemaakt door onze eindfilm fotograaf Dyany.

Storyboards af! Op naar het filmen!

26-05-2018
De afgelopen drie weken is groep 8 druk bezig geweest met het maken van de storyboards. Alle 44 pagina's tekst van het script van de eindfilm, alle 20 scenes, zijn omgezet naar filminstructies. Deze worden nu bewerkt door de professional, Ester Kroezenga, waarna we kunnen starten met filmen! Dat gaat eerst plaatsvinden op de bijzondere locaties:
- Vrijdag 1 juni in het restaurant van het Scandinavisch dorp.
- Maandag 4 juni op landgoed Lemferdinge
- Dinsdag 5 juni op het vliegveld

Daarnaast gaan we hopelijk nog scenes filmen in de green room van het ICO in Assen (een volledig groen geschilderde kamer, waardoor je dus met veel mensen tegelijkertijd in beeld special effects kunt inzetten). Andere scenes filmen we in en rond school en met behulp van ons eigen green screen.

Foto's zijn gemaakt door onze eindfilm fotograaf Dyany.

Geluk in groep 8!

24-05-2018
Dat brengt geluk... Een bosje klavertjes vier!
Wij delen het geluk graag.