Groepsnieuws

Eindtoets groep 8a en groep 8b

17-04-2018
Vandaag zijn we begonnen met de eindtoets. We hebben de onderdelen Taal (ww-spelling en spelling), rekenen en nog een onderdeel taal (opzoeken en samenvatten) gedaan. Voor het eerst dit jaar hebben er een aantal kinderen de digitale adaptieve toets gemaakt. Er is hard gewerkt, positieve reacties! Succes groep 8, nog 2 ochtenden te gaan!

Streetwise in groep 8

10-04-2018
Wij hebben vandaag met de klas een les van streetwise gekregen over het omgaan in het verkeer. Wij kregen eerst een powerpoint te zien over de gevaren en regels in het verkeer. Ook legden zij in de powerpoint uit hoe het parcours werkte en waar het nuttig voor was. Daarna gingen wij naar buiten en pakten onze fietsen om het parcours af te leggen. Daarna moesten wij het parcours nog een keer doen maar toen met een zware rugzak. Na afloop mochten wij nog een rondje rijden met de elektrische steppen. Toen de les afgelopen was maakten we nog een groepsfoto met z'n allen. Het was heel erg leerzaam en creatief!! groet: Sophie en Tatum.

EIndfilm in volle gang

06-04-2018
Groep 8 is druk bezig met de eindfilm! Er is een verhalenwedstrijd gehouden die overtuigd gewonnen is door Toke, Cailyn en Judith. Hun verhaal is globaal uitgewerkt door een team van schrijvers. De schrijvers gaan de komende periode hard aan de slag om individuele scenes uit te werken (beschrijvingen en dialogen). Ook zijn alle rollen bepaald. Alle leerlingen hebben hun top drie wat betreft rol aangegeven. Wessel, Sophie Raangs, Juf Yvonne en meester Arnoud gaan uiteindelijk de rollen verdelen. Iedereen gaat zijn eigen taak / taken krijgen bij het maken van de film die uiteindelijk in een bioscoopzaal vertoond gaat worden. Werk aan de winkel!