Groep 7A/8A

Dit is de pagina van groep 7A/8A. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Lampionnen bovenbouw: Alles-in-1 thema kunst

11-11-2018
In de bovenbouw staat binnen onze methode Alles-in-1 het thema "kunst" centraal. De lampions kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Er kon gekozen worden uit vier verschillende soorten lampionnen: in de stijl van Escher, in de stijl van Miro, een Pop-art lampion of een schilderspalet met kleurtjes. De resultaten waren natuurlijk te gek.

Gastles duurzame energie groep 7 & groep 7/8

17-10-2018
Bert van Eneco heeft afgelopen maandag 15 oktober lesgegeven over duurzame energie aan de groepen 7/8 en 8. Hij had allerlei toffe gadgets bij die hun energie halen uit alternatieve bronnen, zoals een klok die op water werkt. In 45 minuten tijd heeft hij alle onderwerpen die met energie te maken hebben, behandeld. Het was een hele mooie aanvulling op ons lesaanbod van Alles-in-1 en Bert was onder de indruk van de kennis die de leerlingen tentoonspreidden.

Wethouder leest voor op de Dag van de Duurzaamheid

11-10-2018
In het kader van de Dag van de Duurzaamheid heeft wethouder Oetra Gopal van de gemeente Tynaarlo voorgelezen uit het nieuwe boek "De Kracht van Nieuwe Energie". Dit sloot naadloos aan bij onze methode Alles-in-1, waarin het thema energie centraal staat. In twee sessies heeft ze alle bovenbouwklassen voorgelezen en met hen gepraat over energie en duurzaamheid. Ze is heel benieuwd naar alle projecten die de bovenbouw uitvoert rondom het thema en ze gaat haar uiterste best doen om bij de afsluiting van thema aanwezig te zijn, op vrijdag 19 oktober van 13:45 uur tot 14:15 uur.

Alles-in-1 werken aan zelfstandige projecten

09-10-2018
In groep 7A/8A wordt druk gewerkt aan de zelfstandige projecten in het kader van Alles-in-1, thema energie. Iedereen geeft een eigen invulling aan de opdracht "maak energie". De resultaten zijn te bewonderen tijdens de afsluiting van het project op vrijdag 19 oktober van 13:45 - 14:15 uur.

De Gouden Weken: elkaar leren kennen

12-09-2018
Zo, we zijn weer begonnen! Groep 7A en groep 8A zitten voor het eerst bij elkaar in de klas. De afgelopen twee weken hebben we veel aandacht besteed aan het leren kennen van de nieuwe kinderen. We hebben veel leuke kennismakingsspelletjes gespeeld, we hebben elkaar geïnterviewd en we hebben gezocht naar overeenkomsten en verschillen. Ook hebben we een aantal klassenregels opgesteld om het zo fijn mogelijk met elkaar te hebben in de klas. Daar heeft iedereen zijn / haar handtekening onder gezet.

Er wordt al hard gewerkt aan vakken zoals rekenen en spelling en we zijn tevreden over de werksfeer in de klas. Met Alles-in-1 zijn we druk met het thema "energie" bezig. Uit groep 7A had één van de jongens een autootje bij zich dat op zonne-energie rijdt. Alle kinderen hebben als einddoel om "zelf energie te creëren". Hoe en wat? Daar gaan ze zelf achter komen, gecoacht door meester en juf.