We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Groep 7A

Dit is de pagina van groep 7A.
Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Groep 6 maakt van een nood een deugd

17-06-2021
Ondanks dat ons lokaal best koel is, wordt het op een dag als vandaag toch wel benauwd.  Wat een verademing om dan buiten in de schaduw aan de slag te gaan...
Eenmaal terug was het lokaal zowaar wat afgekoeld en konden we nog even met het project bezig:
Ieder kind/groepje heeft een onderwerp gekozen waarover hij/zij meer wilt weten. Over dit onderwerp wordt informatie verzameld die vervolgens wordt verwerkt in een presentatie.  En die presentaties geven de leerlingen aan het eind van het project aan elkaar.  Zoals je kunt zien wordt er hard gewerkt 👍🏼

Kangoeroewedstrijd

02-06-2021
Een aantal kinderen van groep 5 t/m 8 hebben meegedaan aan de kangoeroewedstrijd. Dat is een internationale rekenwedstrijd. Eind mei was eindelijk de uitslag binnen. Met de groepjes hebben we nog een aantal opdrachten nabesproken. Alle kinderen kunnen samen met papa en mama de opdrachten nog eens goed bekijken. En bij een wedstrijd hoort een mooi certificaat van deelname en een leuke rekenspelletje. Ze hebben het top gedaan!
(Helaas ben ik vergeten om van de kinderen van groep 5A een mooie foto te maken).

Start nieuw thema Alles in 1

28-05-2021
Maandag starten de groepen 5 tot en met 8 met het nieuwe thema Milieu en kringloop van Alles in 1.
Bergen afval, stinkend water of vieze lucht doen het leven op aarde geen goed. Veel mensen maken zich zorgen over het milieu. Zorgen voor morgen. Want als het klimaat verandert, hoe ziet de wereld er dan later uit? De aarde geeft ons veel goeds. Maar krijgt door vervuiling nogal eens stank voor dank.
Bijna alles op aarde loopt in kringetjes. Neem de waterkringloop. Water verdampt tot wolken en daar valt weer regen uit. Zo gaat dat steeds maar door. Onze aardbol draait in een jaar een cirkel om de zon. Zo ontstaat de kringloop van de jaargetijden. Wat zit alles toch mooi in elkaar!

 
In de eerste week gaat het over de leefomgeving
Ha fijn, een beetje warmer in ons land, denken we misschien. Maar als het klimaat warmer wordt, zo zien we in de film, stijgt het zeewater en dat kan leiden tot overstromingen. Buiten werken is leuker dan in het lokaal. We bekijken het leven in en om de sloot of vijver heel nauwkeurig. Dieren en planten in het water kunnen niet zonder elkaar. Samen vormen ze een ecosysteem. Een duur woord voor leefomgeving. We leren ook wat een voedselketen is. De een eet de ander: groene kool – rups – koolmees – sperwer. Als de sperwer dood is, komen maden, kevers en schimmels hem opruimen. De woorden van de week passen perfect bij ons project. Oefenen maar. Wat zou er leuker zijn: vogelsilhouetten tekenen of waterdiertjes knutselen van afval? We gaan het zien....

Afsluiting thema Verkeer en vervoer

29-04-2021
Op donderdag 29 april vond de afsluiting plaats van het thema Verkeer en vervoer voor de groepen 5 tot en met 8. De vakleerkrachten gymnastiek hadden een speurtocht rondom de school gemaakt waarbij allerlei verkeerssituaties / verkeersborden langs kwamen. Helaas regende het die dag, maar dat mocht de pret niet drukken. Dankzij google Street view werd het voor een aantal groepen ineens een online speurtocht door de wijk. 
Enthousiaste kinderen met bewegend leren bezig met verkeer.

Remweg, best een eye-opener.

16-04-2021
Donderdag hebben we aan den lijve ondervonden hoe lang de remweg van een auto wel niet is....!  9 meter!!  En voordat een auto (plotseling) remt heeft de automobilist 1 seconde reactietijd nodig, dat is nog eens 14 meter extra!!
Zelf vol op de rem trappen was toch wel de highlight van de middag.