Groep 7

Dit is de pagina van groep 7. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Leesvirus in groep 6

09-02-2018
Eind januari zijn we gestart met het leesvirus. We hebben een boekenpakket ontvangen met tien verschillende titels. We lezen de boeken, geven onze mening en we doen mee met de leesvirus-quiz.  De leervirus-quiz duurt acht weken lang en er wordt daarbij een beroep gedaan op uiteenlopende vaardigheden, zoals leesvaardigheid(begrijpend lezen), zoekvaardigheden op internet, creativiteit, technische vaardigheden voor het maken van digitale plaatjes en het uploaden ervan. Voor de creatieve opdracht moesten we leesvirusjes maken, dit hebben we dan ook verschillende manieren gedaan.
Begin april wordt het leesvirus afgesloten met een feestelijke bijeenkomst, dan krijgen we ook te horen of we met de quiz de top drie hebben behaald.

Voorstelling Massimo

22-12-2017
Dinsdagmiddag 19 december kregen groep 5 en groep 6 bezoek van Massimo. Dit is een voorstelling die hoort bij het cultuurmenu.

Al eeuwen verdient verhalenverkoper Massimo zijn brood met het vertellen van verhalen. Met zijn koffer vol schatten uit het verleden reist hij naar kermissen en jaarmarkten over de hele wereld. Maar de tijden zijn veranderd. Tegenwoordig zijn er botsauto's en automaten. En dat is ook leuk. Maar niet voor Massimo. Hij vertelt liever in alle rust zijn verhalen. Het zijn verhalen die passen bij de plekā€¦ Maar wel verhalen geplukt uit een willekeurig tijdperk.

Samen op ontdekkingsreis in de GVO les

15-12-2017
Iedere week komt groep 6 (gesplitst in twee groepen) samen om geheimen te ontdekken. We steken de kaars aan en dat symboliseert moment van Licht en Warmte. Hiermee willen we ervaren dat we er voor elkaar zijn en dat je niet alleen staat.
Daarna is het moment om te ontdekken door middel van een verhaal of een beeld. Zo hebben de kinderen geleerd in het afgelopen half jaar dat er altijd de mogelijkheid is om overnieuw te beginnen. Het verhaal van regenboog laat de nieuwe kansen zien die je altijd weer krijgt aangereikt. Maar durf je dan nog te vertrouwen? Jezelf of de ander? Hier hebben we uitgebreid bij stil gestaan.
In het komende half jaar gaan we kijken naar kinderen met een andere cultuur- en geloofsbeleving. Wat ervaar jij daarbij en heb je respect voor de ander? Ook bekijken we de feestdagen van het christendom, jodendom en islam. We gaan dieper in op de betekenis van Pasen en bevrijding.Waarom zijn er regels en wat moet jij daarmee? Bidden; wat en waarom doen mensen dat eigenlijk.
Allemaal ontdekkingen waarin ik samen met de kinderen een mooie tijd beleef. We luisteren naar elkaar en de kinderen leren te handelen op basis van een eigen keuze.  De kinderen krijgen de ruimte om de ervaring van verdriet, blijdschap, teleurstelling en andere gevoelens vorm te geven. Ik maak daarbij graag gebruik van toneel, verhaal, quiz en andere werkvormen.
Fijne feestdagen,
Tilly Hooikammer

Sinterklaasfeest in groep 6

08-12-2017
Dinsdag 5 december was een geslaagd sinterklaasfeest in groep 6. Mooie surprises, leuke en grappige gedichten, cadeautjes en veel blije gezichten.
Via een PowerPoint stonden er steeds twee namen op het digibord, die kinderen mochten de suprise pakken die voor hun was gemaakt. De gedichten werden voorgelezen, maar de cadeautjes pakten we allemaal tegelijk op het einde uit.
Om half1 kwam Sinterklaas ons op het plein nog even gedag zeggen.

De Kiep

01-12-2017
Groep 6 bracht vandaag een bezoek aan zorgboerderij De Kiep in Vries.
Het was best spannend, omdat daar mensen rondlopen met een beperking.
De leerlingen hebben in groepjes gewerkt aan een vogelhuisje met vetbol en pindaketting. Ook mochten ze jonge konijnen (twee weken oud) vasthouden.
Het was een groot succes!