Groep 7

Dit is de pagina van groep 7. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Opleiding verkeersbrigadiers

04-07-2018
Leerlingen nieuwe groep 8 worden opgeleid tot brigadier
De leerlingen van de nieuwe groep 8 hebben de mogelijkheid om opgeleid te worden tot jeugdbrigadier. Zo mogen zij in het nieuwe schooljaar naast een ouder de brigadiersdienst op zich nemen en ervoor zorg dragen dat alle leerlingen veilig kunnen oversteken.
De leerlingen hebben inmiddels allemaal een toestemmingsformulier gekregen van hun meester of juf. Mocht uw zoon of dochter hier belangstelling voor hebben, verzoeken wij u om de toestemmingskaart en aanmeldingsstrook voor 17 juli in te leveren bij juf Els. De leerlingen die toestemming hebben van hun ouders worden dan op 17 juli 's middags opgeleid tot brigadier door een politieagent.

Streetwise trapvaardig

24-04-2018
Het is leuk en leerzaam.  Ze doen verschillende dingen.  Parcours en daarna het parcours met elektrische steps.  Het is leuk, maar als je fiets het niet doet kan je niet meedoen. Dat is jammer, want het is een leuke dag vol met verkeer.  Het was superleuk en leerzaam.

Isa en Jayjay

Verkeersexamen

24-04-2018
We begonnen bij de Marsch.  Daar moesten we oranje hesjes aan, met daarop nummers.  En we waren toen allemaal op volgorde in duo’s gezet.  En toen moesten we om de minuut vertrekken.  Bij elke drukke weg of kruispunt stond een controlepost om te kijken of we het goed deden.  En aan het eind kregen we een sleutelhanger.

Maudi en Marèn

Basketbal

24-04-2018
In het basketbaltoernooi speel je tegen andere scholen, speel je op een half veld.  Het toernooi was super.  Je speelt in verschillende poules.  Er zijn twee eerst geworden, en er is een team tweede geworden van onze school.  Iedereen maakte veel plezier.  Er waren meisjes en jongens teams.  Hopelijk doen we het volgend jaar weer mee.

Bob en Joep

Museumbezoek

24-04-2018
We gingen met de bus naar het Drents Museum in Assen.  Daar werden we in twee groepen gesplitst.  De ene groep bleef boven, deandere ging naar beneden.  Allebei de groepen moesten een naam voor hun dorp verzinnen, en iedereen kreeg een beroep.  Pottenbakker, boer of verzamelaar bijvoorbeeld.  In elk seizoen was een probleem, bijvoorbeeld dat er een troep hongerige wolven was.  Daar moesten we een oplossing voor bedenken met de spullen die in dat deel van het museum lagen.
Aan het eind ging elke groep bij het meisje van Yde kijken, en ook nog in de andere vertrekken kijken.
We vonden het allebei leuk, maar het meisje van Yde was best wel spannend.  De mooiste dingen vonden we het zwaard en de ketting van barnsteen.  We vonden het heel cool dat de oudste boot ter wereld er lag.

Sven D. en Jan