Groep 7

Dit is de pagina van groep 7. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Leerlingen opgeleid tot bibliothecaris

16-09-2018
Schooljaar 2018-2019 is nu echt begonnen! Ook de bibliotheek in school is weer open. De leerlingen kunnen tijdens schooltijd weer allerlei boeken lenen. Afgelopen week zijn uit de groepen 6-7-8  een aantal enthousiaste leerlingen  opgeleid. Ze kunnen nu boeken innemen en uitlenen en weten hoe en waar de boeken opgeruimd moeten worden. Zo zorgen we samen voor een rijke leesomgeving!

De Gouden Weken: elkaar leren kennen

12-09-2018
Zo, we zijn weer begonnen! Groep 7A en groep 8A zitten voor het eerst bij elkaar in de klas. De afgelopen twee weken hebben we veel aandacht besteed aan het leren kennen van de nieuwe kinderen. We hebben veel leuke kennismakingsspelletjes gespeeld, we hebben elkaar geïnterviewd en we hebben gezocht naar overeenkomsten en verschillen. Ook hebben we een aantal klassenregels opgesteld om het zo fijn mogelijk met elkaar te hebben in de klas. Daar heeft iedereen zijn / haar handtekening onder gezet.

Er wordt al hard gewerkt aan vakken zoals rekenen en spelling en we zijn tevreden over de werksfeer in de klas. Met Alles-in-1 zijn we druk met het thema "energie" bezig. Uit groep 7A had één van de jongens een autootje bij zich dat op zonne-energie rijdt. Alle kinderen hebben als einddoel om "zelf energie te creëren". Hoe en wat? Daar gaan ze zelf achter komen, gecoacht door meester en juf.

Opleiding verkeersbrigadiers

04-07-2018
Leerlingen nieuwe groep 8 worden opgeleid tot brigadier
De leerlingen van de nieuwe groep 8 hebben de mogelijkheid om opgeleid te worden tot jeugdbrigadier. Zo mogen zij in het nieuwe schooljaar naast een ouder de brigadiersdienst op zich nemen en ervoor zorg dragen dat alle leerlingen veilig kunnen oversteken.
De leerlingen hebben inmiddels allemaal een toestemmingsformulier gekregen van hun meester of juf. Mocht uw zoon of dochter hier belangstelling voor hebben, verzoeken wij u om de toestemmingskaart en aanmeldingsstrook voor 17 juli in te leveren bij juf Els. De leerlingen die toestemming hebben van hun ouders worden dan op 17 juli 's middags opgeleid tot brigadier door een politieagent.

Museumbezoek

24-04-2018
We gingen met de bus naar het Drents Museum in Assen.  Daar werden we in twee groepen gesplitst.  De ene groep bleef boven, deandere ging naar beneden.  Allebei de groepen moesten een naam voor hun dorp verzinnen, en iedereen kreeg een beroep.  Pottenbakker, boer of verzamelaar bijvoorbeeld.  In elk seizoen was een probleem, bijvoorbeeld dat er een troep hongerige wolven was.  Daar moesten we een oplossing voor bedenken met de spullen die in dat deel van het museum lagen.
Aan het eind ging elke groep bij het meisje van Yde kijken, en ook nog in de andere vertrekken kijken.
We vonden het allebei leuk, maar het meisje van Yde was best wel spannend.  De mooiste dingen vonden we het zwaard en de ketting van barnsteen.  We vonden het heel cool dat de oudste boot ter wereld er lag.

Sven D. en Jan

Basketbal

24-04-2018
In het basketbaltoernooi speel je tegen andere scholen, speel je op een half veld.  Het toernooi was super.  Je speelt in verschillende poules.  Er zijn twee eerst geworden, en er is een team tweede geworden van onze school.  Iedereen maakte veel plezier.  Er waren meisjes en jongens teams.  Hopelijk doen we het volgend jaar weer mee.

Bob en Joep