Groep 6B/7B

Dit is de pagina van groep 6. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Lampionnen bovenbouw: Alles-in-1 thema kunst

11-11-2018
In de bovenbouw staat binnen onze methode Alles-in-1 het thema "kunst" centraal. De lampions kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Er kon gekozen worden uit vier verschillende soorten lampionnen: in de stijl van Escher, in de stijl van Miro, een Pop-art lampion of een schilderspalet met kleurtjes. De resultaten waren natuurlijk te gek.

Hoeveel stroom verbruikt een tosti ijzer?

17-10-2018
Dorinda Hijszeler van de gemeente Tynaarlo, werkzaam op het gebied van de duurzaamheid, heeft donderdag 11 oktober een les over duurzame energiegegeven aan groep 6 en groep 6/7. Ze was onder de indruk over wat de kinderen al wisten over het thema! Ze had een apparaat bij zich waarmee bekeken kon worden hoeveel stroom verbruikt wordt door huishoudelijke apparaten. Ze heeft o.a. een tosti ijzer, een föhn en een lamp ingeplugd. Op een grafiekje kon je het verbruik zien veranderen. Ook was het mogelijk om uit te rekenen hoeveel een bepaald apparaat verbruikt op jaarbasis en hoeveel dat kost. En als klap op de vuurpijl ook hoeveel bomen aan de slag moeten om de geproduceerde CO2 te compenseren.

Wethouder leest voor op de Dag van de Duurzaamheid

11-10-2018
In het kader van de Dag van de Duurzaamheid heeft wethouder Oetra Gopal van de gemeente Tynaarlo voorgelezen uit het nieuwe boek "De Kracht van Nieuwe Energie". Dit sloot naadloos aan bij onze methode Alles-in-1, waarin het thema energie centraal staat. In twee sessies heeft ze alle bovenbouwklassen voorgelezen en met hen gepraat over energie en duurzaamheid. Ze is heel benieuwd naar alle projecten die de bovenbouw uitvoert rondom het thema en ze gaat haar uiterste best doen om bij de afsluiting van thema aanwezig te zijn, op vrijdag 19 oktober van 13:45 uur tot 14:15 uur.

Leerlingen opgeleid tot bibliothecaris

16-09-2018
Schooljaar 2018-2019 is nu echt begonnen! Ook de bibliotheek in school is weer open. De leerlingen kunnen tijdens schooltijd weer allerlei boeken lenen. Afgelopen week zijn uit de groepen 6-7-8  een aantal enthousiaste leerlingen  opgeleid. Ze kunnen nu boeken innemen en uitlenen en weten hoe en waar de boeken opgeruimd moeten worden. Zo zorgen we samen voor een rijke leesomgeving!

Laatste schoolweken groep 6

12-07-2018
Na al het harde werken het afgelopen jaar in groep 6, was er de laatste tijd meer tijd voor andere activiteiten. We zijn op dinsdag 26 juni op schoolreis geweest naar It Fryske Gea., Nationaal park de Alde Feanen. We hebben daar een heerlijke dag gehad. Survivallen, zwemmen, vissen, otterpuzzeltocht, buikglijden en wat hadden we er mooi weer bij. Vrijdag 29 juni hadden we juffendag, we zijn met de hele groep naar de Hoornse Plas geweest. Iedereen heeft zich prima vermaakt, zwemmen, spelen, voetballen, zandkastelen maken en lekker luieren. Met het mooie weer zijn we vaker buiten te vinden, zo hebben we op een middag in de zandbak gespeeld en met stoepkrijt tekeningen gemaakt.
De laatste week komt eraan en ook die gaan we gezellig met elkaar afsluiten. Groep 6 we hebben van jullie genoten het afgelopen jaar, bedankt!