Groep 6A

Welkom op de pagina van groep 6A. Hier kun je al het nieuws van onze groep vinden.

Groepsnieuws

Alles-in-1: workshops rondom thema "mensen"

13-06-2019
Woensdag 29 mei en woensdag 5 juni vonden workshops / mini-lezingen plaats in de bovenbouw in het kader van het thema "mensen" dat centraal staat binnen onze methode Alles-in-1. Foto's van de activiteiten kunt u vinden wanneer u inlogt op de site. De kinderen konden uit de volgende workshops kiezen:
  • Yvonne heeft verteld hoe het is blind te zijn en om een blindengeleidehond te hebben.
  • Joost, de vader van Hilde, Vera en Margot, heeft les gegeven over hoe de mens denkt.
  • Inger, de moeder van Isabel, Meinke en Anne, heeft van alles verteld over allergie├źn en andere interessante zaken die met het menselijk lichaam te maken hebben.
  • Rolf heeft verteld over hoe het is om gehandicapt te zijn.
  • Meester Eibert en meester Roland hebben verteld over hoe mensen het land besturen.
  • Meester Arnoud heeft een les van vluchtelingenwerk gegeven over hoe en waarom mensen over de hele wereld vluchten.
Van alle mensen die hierbij betrokken waren, hebben we teruggekregen dat de kinderen enorm geïnteresseerd waren en geboeid luisterden en vragen stelden. Het waren inspirerende sessies!

Boekendozen in groep 6

06-06-2019
Alle leerlingen uit de groep zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het maken van een boekendoos bij een door hun gekozen leesboek. De boekendozen werden afgelopen week met trots getoond in de klas. Dinsdagmiddag gingen de leerlingen met elkaar in gesprek over hun gemaakte boekendoos. Een soort speeddaten met boekendozen. Zo werden er verhalen verteld over de GVR, Kruistocht in Spijkerbroek, Sjakie en de chocoladefabriek, de Kameleon en nog veel meer. In alle dozen stond een korte samenvatting en werd de mening over het boek gegeven, daarnaast werden er 3 materialen getoond die de leerlingen in de doos hadden gestopt. Denk aan bouwsels van lego, een echte kameleon boot, de boomhut,  Fropskottel en nog veel meer.

Kom de boekendozen bewonderen in de klas.

Afsluiting Scoor een boek groep 6

14-05-2019
Vandaag was de afsluiting van het leesproject Scoor een boek op de voetbalvelden van Vries. Hier werden allerlei sport activiteiten georganiseerd voor de groepen 6 van de gemeente Tynaarlo, zoals bandslingeren, samen met de hele groep zo vaak mogelijk een rugby bal vangen, lat en paal schieten, basketbalfun en een letterspel. Sportief met elkaar bezig zijn en heerlijk in de zon. Fantastische ochtend gehad en wie kwam er aan het eind nog even langs, Groby van FC Groningen. Hij werd volop geknuffeld door iedereen.

Er zijn in de afgelopen weken meer dan 4000 boeken gelezen door de leerlingen van de Gemeente Tynaarlo. Super!

Het nieuwe gebouw

07-05-2019
De leerlingen zijn afgelopen maandag vol enthousiasme op school gekomen in het nieuwe gebouw. Hieronder volgen 2 korte verhalen.

De nieuwe school
De nieuwe school is heel mooi en heel groot. Maar de sporthal is nog iet af. Ik weet zeker dat het mooi wordt. En er zit heel veel glas , dat vind ik heel mooi.

Cool
Het is echt cool in de school, want er zijn banken, wiebelstoelen en trapfietsen.

Netjes
Het is heel netjes, dat is heel mooi. Alles is op zijn plek, maar de jassen niet. Ik hoop dat het zo netjes blijft.

Van Meinke

De nieuwe school
We zitten voor het eerst een hele schooldag in de nieuwe school. Het plein is nu best saai en kaal.

Het klaslokaal
Het klaslokaal is groot en mooi. Er si veel glas. Het schoolgebouw is super groot.

Het werk
Het werk is hetzelfde als op de oude school, maar dan op een andere plek.

Ik ben superblij dat we op de Veenvlinder zitten!

Van Ella Milou

Bezoek beeldentuin museum de Buitenplaats

16-04-2019
Groep 6 heeft vandaag (18 april) een bezoek gebracht aan de beeldentuin van het museum de Buitenplaats. In het zonnetje werd er in groepjes rondgelopen s door de beeldentuin. De beelden werden nauwkeurig van alle kanten bekeken, aangeraakt en er werd over gesproken. Wat is het, waarom staat het zo en beelden werden nagedaan. Een leerzame ochtend die werd afgesloten met het  tekenen van eigen kunstwerken.