emailadres wachtwoord

Groep 6A

Welkom op de pagina van groep 6A. Hier kun je al het nieuws van onze groep vinden.

Groepsnieuws

Eindelijk echte breuken

11-02-2019
Groep 6 had afgelopen woensdag eindelijk de kennismaking met breuken. Hier hadden ze al lange tijd echt zin in. Daarom hebben we er maar een lekker feestje van gemaakt. En met eierkoeken kan je heel goed uitleggen wat een breuk is. Aan het eind van de ochtend hebben we dat nog eens gedaan met stukjes chocola.

Sinterklaasfeest in groep 6

05-12-2018
Vandaag een fantastisch Sinterklaas feest gevierd in groep 6. De leerlingen hebben allemaal erg mooie surprises gemaakt. Het pietenhuis, popcorn, een tennisbaan en een bijna echt aquarium zagen we voorbij komen. Ook hebben ze erg hun best gedaan op de gedichten, er werd wat af gelachen. Een mooie ochtend om op terug te kijken. En nu op naar pakjesavond....

Samenwerken in groep 6

29-11-2018
Vandaag hebben de leerlingen veel samen gewerkt. Door samen te werken leer je immers meer. Op donderdag zijn we begonnen met gym, hier waren verschillende samenwerkingsopdrachten door de gym docent bedacht. Daarna rekenen in de klas, het doel van vandaag was lengte schatten door het te vergelijken met een bekende maat. Zo hebben we met elkaar 18 meter uitgezet in de gang (de lengte van een potvis) en geschat hoeveel leerlingen hierin passen. Resultaat, 13 kinderen passen hierin. Tot slot hebben we geschat hoeveel leerlingen er in het gewicht van een baby potvis (1000 kg) passen. Allemaal op de weegschaal, gemiddelde gewicht is rond de 30 kg. 

Spelling, ook hier hebben de leerlingen een samenwerkingsopdracht gedaan. In teams van 4 leerlingen een placemat invullen waarbij 4 spelling categorie├źn centraal staan. Iedere leerling vult 2 woorden in bij een categorie, bv woorden die beginnen met een f.... Waarop de placemat wordt gedraaid en je 2  woorden bij een andere categorie moet invullen. Ook hier samen veel geleerd, zo schrijf je virus toch echt met een v... en niet met een f. En bestaat het woord ongeveer uit 3 klankgroepen. 

Door samen te werken, hebben we samen veel geleerd.

Uni-hockeytoernooi 14 november

20-11-2018
Afgelopen woensdag 14 november hadden alle kinderen van groep 6 het uni-hockeytoernooi in de Marsch. Met een groep enthousiaste hulpouders zijn we de uitdaging aan gegaan tegen andere groepen 6 uit Eelde-Paterswolde. Alle kinderen hebben zich fanatiek ingezet, en kwamen met rode wangen steeds van het veld af.  En met veel succes; we gingen terug naar school met 4 bekers. 

Kunst in groep 6

20-11-2018
Groep 6 werkt volop over kunst met behulp van de methode Alles in 1. Vandaag hebben de leerlingen kunstkoppen gekleid. Van een bol klei een hoofd boetseren. Er mooie en gevarieerde resultaten.