Groep 6A

Welkom op de pagina van groep 6A. Hier kun je al het nieuws van onze groep vinden.

Groepsnieuws

Bezoek beeldentuin museum de Buitenplaats

16-04-2019
Groep 6 heeft vandaag (18 april) een bezoek gebracht aan de beeldentuin van het museum de Buitenplaats. In het zonnetje werd er in groepjes rondgelopen s door de beeldentuin. De beelden werden nauwkeurig van alle kanten bekeken, aangeraakt en er werd over gesproken. Wat is het, waarom staat het zo en beelden werden nagedaan. Een leerzame ochtend die werd afgesloten met het  tekenen van eigen kunstwerken.

Geweldige presentaties over Europa

10-04-2019
De kinderen van groep 6A hebben aan het eind van de woensdagochtend geweldige presentaties laten zien aan alle ouders. Zelfs ouders van andere groepen luisterden aandachtig naar alle presentaties. Aan het eind hebben we met alle aanwezigen nog een Kahootquiz gedaan die samen was gesteld uit vragen die de kinderen zelf hadden bedacht. Een dikke pluim voor alle kinderen!

Kunst les en schrijver op bezoek in groep 6

01-04-2019
Vandaag stond in het teken van gastdocenten. We zijn vanmorgen begonnen met een kijkje te nemen in de wereld van de kunst. De leerlingen kregen de opdracht om naar de beelden te kijken die in de beeldentuin van het museum de Buitenplaats staan. Ze kregen de opdracht, denk/ voel als een beeld. Er werden vragen gesteld aan het beeld en tot slot kregen de beelden allemaal een kleur. Over 2 weken is het vervolg en daarna brengen we nog een bezoek aan de beeldentuin, zodat we de beelden in het echt mogen bekijken.

Vanmiddag kregen we de schrijver Pieter Koolwijk op bezoek. Hij heeft 5 boeken geschreven waaronder Prutje en VLo & Stiekel. Pieter nam ons enthousiast mee in zijn verhalen, er werd veel gelachen in de klas. Ook hier kregen de leerlingen een doe-opdracht. Pieter vertelde een verhaal en liet af en toe woorden weg, de leerlingen moesten dan een woord invullen. Zo kregen we met elkaar een fantasieverhaal met als titel:  Dit verhaal gaat over de wereld gaat die niet van ons is! Na allen nog een handtekening te hebben gescoord kunnen we zeker terugkijken op een leerzame dag, waarbij veel creativiteit naar voren is gekomen.

Groep 6 bezig met het project Europa

19-03-2019
De komende weken staat helemaal in het thema van Europa. Er wordt hard gewerkt in 2-tallen aan een lapbook over een Europees land. Daarnaast wordt er druk gebouwd met LEGO en kapla. De Tower bridge staat al in de klas om bewonderd te worden. Er wordt veel geleerd over de landen en allerlei plaatsen worden opgezocht in de atlas. Iedere leerling heeft een paspoort gekregen waarin veel informatie en weetjes staat over de Europese landen. Zo weten we nu waar het spel Carcasonne en de rubiks kubus vandaan komt.

Breuken spelletjes in groep 6

26-02-2019
Vanmorgen zijn we de rekenles coöperatief begonnen. We hebben allerlei rekenspelletjes gedaan die te maken hebben met breuken. Dobbelen en dan de juiste breuk aanstrepen, kwartetten en dobbelen en de juiste breuk kleuren. Een grote betrokkenheid was er te zien bij de leerlingen.