We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Groep 6/7B

Dit is de pagina van groep 6/7B

Groepsnieuws

Kangoeroewedstrijd

02-06-2021
Een aantal kinderen van groep 5 t/m 8 hebben meegedaan aan de kangoeroewedstrijd. Dat is een internationale rekenwedstrijd. Eind mei was eindelijk de uitslag binnen. Met de groepjes hebben we nog een aantal opdrachten nabesproken. Alle kinderen kunnen samen met papa en mama de opdrachten nog eens goed bekijken. En bij een wedstrijd hoort een mooi certificaat van deelname en een leuke rekenspelletje. Ze hebben het top gedaan!
(Helaas ben ik vergeten om van de kinderen van groep 5A een mooie foto te maken).

Thema milieu en kringloop

02-06-2021
Op maandag kwam Kim met een heel mooie vondst in de klas. Zij had samen met haar vader een nest gevonden, verlaten maar wel met een mooi eitje er in. Kim had zelf al uitgezocht welke vogel zulke mooie nestjes kon maken. Dat bleek de zanglijster te zijn. Mooi om zo eens van heel dichtbij een nestje te kunnen bekijken. Hij kan zo weer terug in de heg, misschien komt de zanglijster volgend jaar weer langs om er een nieuw eitje in te leggen.

Start nieuw thema Alles in 1

28-05-2021
Maandag starten de groepen 5 tot en met 8 met het nieuwe thema Milieu en kringloop van Alles in 1.
Bergen afval, stinkend water of vieze lucht doen het leven op aarde geen goed. Veel mensen maken zich zorgen over het milieu. Zorgen voor morgen. Want als het klimaat verandert, hoe ziet de wereld er dan later uit? De aarde geeft ons veel goeds. Maar krijgt door vervuiling nogal eens stank voor dank.
Bijna alles op aarde loopt in kringetjes. Neem de waterkringloop. Water verdampt tot wolken en daar valt weer regen uit. Zo gaat dat steeds maar door. Onze aardbol draait in een jaar een cirkel om de zon. Zo ontstaat de kringloop van de jaargetijden. Wat zit alles toch mooi in elkaar!

In de eerste week gaat het over de leefomgeving
Ha fijn, een beetje warmer in ons land, denken we misschien. Maar als het klimaat warmer wordt, zo zien we in de film, stijgt het zeewater en dat kan leiden tot overstromingen. Buiten werken is leuker dan in het lokaal. We bekijken het leven in en om de sloot of vijver heel nauwkeurig. Dieren en planten in het water kunnen niet zonder elkaar. Samen vormen ze een ecosysteem. Een duur woord voor leefomgeving. We leren ook wat een voedselketen is. De een eet de ander: groene kool – rups – koolmees – sperwer. Als de sperwer dood is, komen maden, kevers en schimmels hem opruimen. De woorden van de week passen perfect bij ons project. Oefenen maar. Wat zou er leuker zijn: vogelsilhouetten tekenen of waterdiertjes knutselen van afval? We gaan het zien....