Groep 6

Dit is de pagina van groep 6. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Laatste schoolweken groep 6

12-07-2018
Na al het harde werken het afgelopen jaar in groep 6, was er de laatste tijd meer tijd voor andere activiteiten. We zijn op dinsdag 26 juni op schoolreis geweest naar It Fryske Gea., Nationaal park de Alde Feanen. We hebben daar een heerlijke dag gehad. Survivallen, zwemmen, vissen, otterpuzzeltocht, buikglijden en wat hadden we er mooi weer bij. Vrijdag 29 juni hadden we juffendag, we zijn met de hele groep naar de Hoornse Plas geweest. Iedereen heeft zich prima vermaakt, zwemmen, spelen, voetballen, zandkastelen maken en lekker luieren. Met het mooie weer zijn we vaker buiten te vinden, zo hebben we op een middag in de zandbak gespeeld en met stoepkrijt tekeningen gemaakt.
De laatste week komt eraan en ook die gaan we gezellig met elkaar afsluiten. Groep 6 we hebben van jullie genoten het afgelopen jaar, bedankt!

ANWB Streetwise groep 6

13-04-2018
Afgelopen dinsdag, 10 april, had groep 6 een les van de ANWB, met als thema 'Hallo auto.' Alles draait hier om het leren inschatten van de remweg van de auto. De kinderen mochten zelf plaats nemen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto. D.m.v een dubbele bediening moesten ze vervolgens zelf remmen.

Het opstel van Bjarn:
We hadden veel geleerd op 10 april. Het gevaar op de weg en op de stoep, de plekken waar je veilig bent. En we gingen in een auto met een vrouw, zij ging 30 rijden, het was een lesauto, dus wij zaten aan de kant van de bijrijder en wij mochten remmen en achterin was het harder dan voorin.

Het opstel van Elise:
Eerst ging de hele klas naar de Schoollaan. Daar kregen we les van twee mensen van de ANWB. De les heet Hallo Auto. Ze gingen uitleggen wat je moest doen op bepaalde momenten. Zoals; er komt een auto aan en jij liep zomaar over de weg, wat moet je doen. Daarna ging iedereen om de beurt in de auto, daar mocht je zelf op de rem drukken. Het was super leuk.

Afsluiting Leesvirus groep 6

12-04-2018
Afgelopen maandag, 9 april, had groep 6 de afsluiting van het leesvirus met een groep 6 van Obs Ter Borch. We begonnen met het spel ren je rot. Er werden allemaal verschillende vragen gesteld over de boeken en dan moest je bij het goede antwoord gaan staan.
In ' t loughous waren er allemaal verschillende activiteiten te doen, je kon een kleine pizza maken, blikgooien, puzzelen, knutselen, op de iPad op de app van Paul van Loon.
Het was een gezellige ochtend en een leuke afsluiting van het project.

Draak gemaakt door groep 6!

23-03-2018
Groep 6 doet mee aan Leesvirus. Leesvirus is een leesbevorderingsproject voor basisschoolleerlingen uit groep 5,6 . Het project gaat over tien mooie, spannende en grappige boeken.
Kinderen lezen de boeken; delen hun mening over de gelezen boeken,  wisselen leeservaringen uit en doen mee aan de quiz.
De uitslag van de quiz bepaalt welk boek het meest besmettelijk is.
Voor dit project moeten er ook opdrachten uitgevoerd worden.
Het zelf ontwerpen van een draak is daar een van. Afgelopen week hebben de kinderen hier heel enthousiast aan gewerkt! En het resultaat mag er zijn! Wat een geweldige draak is het geworden!!

Bezoek Drents archief

16-03-2018
Afgelopen dinsdag is groep 6 naar het Drents Archief geweest. We hebben daar een spectaculair speurneuzenspel gedaan, operatie Sigismund. De kinderen zijn in de oude kelders van het archief als echte speurneuzen aan de slag gegaan met behulp van de modernste technologie. We hebben veel geleerd over Sigismund van Heiden Reinestein, die in de geschiedenis van Drenthe een opvallende rol heeft gespeeld.