We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Groep 5A

Dit is de pagina van groep 5A. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Start Kinderboekenweek groep 5a

06-10-2021
Vandaag is de Kinderboekenweek gestart over het thema beroepen met het bijpassende liedje van Kinderen voor Kinderen. 
Wij hebben in de klas gepraat over de verschillende beroepen en of de kinderen al weten wat ze later willen worden. En ja hoor, bioloog, profvoetballer, youtuber en nog veel meer kwam voorbij. Daarna hebben wij een spel gespeeld de jongens tegen de meisjes. De leerling kreeg een kaartje waarop een beroep stond. Hij of zij moest het beroep omschrijven en de andere kinderen moesten raden. De kinderen waren super fanatiek! Natuurlijk hebben wij ook lekker gelezen op een zelfgekozen plek in de klas. Als laatste hebben wij vandaag een mindmap gemaakt over de beroepen die de kinderen al kennen. De komende anderhalve week komen er nog veel meer beroepen voorbij en blijven wij natuurlijk lekker lezen! Hierbij de foto's. 


Muzikale verwondering in groep 4A

01-04-2021
Nadat we het liedje 'fietsen, fietsen' geleerd hebben, stond dit gedicht ook bij de taalles centraal. De kinderen kwamen er vervolgens achter dat niet álles wat je in de muziek hoort, ook in de liedtekst staat. Maar, je kúnt het wel opschrijven! De kinderen hebben hiermee geëxperimenteerd en vervolgens hebben we muziek en de manieren waarop dat ook opgeschreven kan staan bekeken. Tot slot, hebben we ook allerlei bewegen op muziek activiteiten gedaan. Wat kunnen de kinderen al goed lopen op de maat van de muziek! 

Paasactiviteit

01-04-2021
Omdat de Paasdagen bijna aangebroken zijn, stond donderdagmiddag in het teken van Pasen. We hebben met scheerschuim en kleurstof eieren geverfd. Een lekker geklieder, maar met mooi gekleurde handen en een prachtig resultaat! 

Huisjes bouwen

25-03-2021
In groepjes hebben de kinderen een plattegrond van een huis getekend. Vervolgens een héérlijk huisje gebouwd: met suikerklontjes! We hebben ontdekt wat stevige muren zijn en hoe die opgebouwd zijn. En de resultaten zijn in de foto's te bewonderen! 

Alles-in-1 de fietsenmaker

25-03-2021
Deze week stonden binnen het thema van groep 4 technische beroepen centraal. We hebben een fiets bekeken, onderdelen benoemd, gekeken hoe de onderdelen aan elkaar vast zitten en over de fietsenmaker gelezen. We oefenen een liedje, passend bij dit onderwerp én hebben een fiets getekend. En dat is een heel precies werkje!