Groep 5

Dit is de pagina van groep 5. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Groep 5 gaat op schaatsles

26-01-2018
Groep 5 krijgt op donderdag 8 en 15 februari schaatsles van meester Mathijs en een iemand van de schaatsbaan Kardinge.
De ouders van groep 5 worden hierover per mail verder geïnformeerd.

Als het financieel lukt dan willen we elk schooljaar een groep of liefst twee groepen (groepen 5 en 6) een paar schaatslessen aanbieden.
Deze keer proberen we uit hoe het bevalt.

Sinterklaas in groep 5

07-12-2017
Vanaf groep 5 helpen wij op De Veenvlinder Sinterklaas een beetje door voor elkaar wat leuks te kopen en dat te verpakken in een mooie surprise met een gedicht. De kinderen deden dit nu dus voor het eerst en ze hadden zich goed uitgesloofd! Mooie surprises, vieze surprises, gekke gedichten, grappige cadeautjes... En gelukkig kwam Sinterklaas zelf ook nog even langs. Het was een erg geslaagd Sinterklaasfeest in de klas!

Unihockeytoernooi groep 5

23-11-2017
Op woensdag 15 november heeft groep 5 meegedaan aan het unihockeytoernooi. Dit toernooi was georganiseerd door de vakleerkrachten gymnastiek. In acht teams streden ze om de eerste plaats. Ze speelden tegen groepen 5 van obs Terborch, obs De Westerburcht, De Mariaschool en cbs Menso Altingh. Twee teams van onze groep 5 kregen de eerste prijs.
Alle teams speelden erg fanatiek en deden heel erg hun best onder aanmoediging van hun begeleiders (hulpouders) en belangstellende.
Het was een heerlijke sportieve ochtend. Ouders bedankt voor jullie hulp en belangstelling.

Unihockey toernooi

10-11-2017
Woensdag 8 november is er een unihockeytoernooi voor de groepen 5 en 6.

Door de groepsouders zijn ouders gevraagd om de teams te begeleiden. Super bedankt voor het regelen en de ouders bedankt voor de toezegging om te komen helpen.

De leerlingen van groep 5 hebben het toernooi van 8.30 uur tot ongeveer 10.15 uur.
Ze kunnen op de fiets rechtstreeks bij de Marsch worden gebracht. Omdat de eerste wedstrijden om 8.30 uur beginnen verwachten we ze om 8.15 uur bij de sporthal. Juf Tessa is daar dan aanwezig.
Na afloop fietsen we samen terug naar school.

De leerlingen van groep 6 hebben het toernooi van 10.15 tot ongeveer 12.05 uur. De leerlingen die zelfstandig naar huis mogen, moeten een briefje mee krijgen van hun ouders waarop ze hier toestemming voor geven.

Fietsenkeuring

20-10-2017
Zoals u weet zijn vanochtend (vrijdag 20-10) de fietsen gekeurd van de leerlingen uit groep 5 t/m 8.
Hierbij zijn veel fietsen goedgekeurd en de kinderen hebben het kaartje met de controlepunten en een Oké sticker gekregen.
Helaas zijn er 58 fietsen afgekeurd maar meestal op kleine mankementen. U ziet op de kaart, die uw kind heeft gekregen, waarop de fiets is afgekeurd en we verzoeken u dit mankement te verhelpen.
Op vrijdag 10 november is er voor de betreffende leerlingen een herkeuring van de fiets. We hopen dan natuurlijk dat er dat dan alle fietsen kunnen worden goedgekeurd.

U zult begrijpen dat we het belangrijk vinden dat de fietsen in orde zijn omdat we met de groepen naar gym fietsen en dit uiteraard zo veilig mogelijk willen doen.