Groep 5

Dit is de pagina van groep 5. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Groep 5 in de bouw

13-09-2018
Groep 5 start dit schooljaar Alles-in-1 met het thema bouwen. met verschillende materialen en verschillende constructies wordt de komende periode veel geleerd over dit thema. Hier een paar foto's over de eerste les, waarbij met kranten een tipi wordt gebouwd!

Bouwen met bamboe!

25-04-2018
Staat daar nou een heuse piramide op het plein?? Zo hoog als de school?? Dit zullen de ouders gedacht hebben die op donderdagmiddag 19 april nietsvermoedend het plein opliepen om hun kind op te halen. Jazeker, de kinderen van groep 5 hebben het voor elkaar gekregen! Met enkel bamboestokken en elastiek als materiaal en een gezonde portie doorzettingsvermogen is het bij de tweede poging van dit schooljaar gelukt. De foto's zeggen eigenlijk alles al!

Streetwise in groep 5

12-04-2018
Wat is de reactietijd? Wat is de remweg? Hoe lang is de remweg van een auto die 50 km/u rijdt? Deze en andere vragen werden voor de kinderen beantwoord tijdens Streetwise. Het viel ze behoorlijk tegen dat een auto er 21 meter over doet om tot stilstand te komen als hij 50 km/u rijdt. Uiteindelijk mochten ze het zelf ervaren door in een rijdende auto zelf op de rem te drukken! Een leerzame ervaring!

Groep 5 gaat op schaatsles

26-01-2018
Groep 5 krijgt op donderdag 8 en 15 februari schaatsles van meester Mathijs en een iemand van de schaatsbaan Kardinge.
De ouders van groep 5 worden hierover per mail verder geïnformeerd.

Als het financieel lukt dan willen we elk schooljaar een groep of liefst twee groepen (groepen 5 en 6) een paar schaatslessen aanbieden.
Deze keer proberen we uit hoe het bevalt.

Sinterklaas in groep 5

07-12-2017
Vanaf groep 5 helpen wij op De Veenvlinder Sinterklaas een beetje door voor elkaar wat leuks te kopen en dat te verpakken in een mooie surprise met een gedicht. De kinderen deden dit nu dus voor het eerst en ze hadden zich goed uitgesloofd! Mooie surprises, vieze surprises, gekke gedichten, grappige cadeautjes... En gelukkig kwam Sinterklaas zelf ook nog even langs. Het was een erg geslaagd Sinterklaasfeest in de klas!