Groep 4

Dit is de pagina van groep 4. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Werken rondom ridders

09-02-2018
Groep 4 is na de dino's nu aan het werken rondom ridders en kastelen. Vorige week hebben de leerlingen een eigen schild ontworpen op papier. Deze week zijn ze begonnen om het eigen ontwerp op grote schilden te tekenen. Wat een enthousiasme!

Olympische Spelen 2018 in Eelde

06-02-2018
Vandaag waren de Olympische Spelen voor groep 4 in Zuid-Korea.
In de Marsch waren allerlei Olympische onderdelen klaargezet. Na de
openingsceremonie gingen ze fanatiek van start. Biatlon, curling, reuzenslalom, ijshockey, de bobsleebaan, van alles was mogelijk. Zelfs virtueel van de skischans, of snowboarden was mogelijk. Ze hebben genoten, en een certificaat van deelname gekregen. Dank je wel combinatiefunctionarissen!

Pippie, Pappie en Poppie op bezoek in de onderbouw

26-01-2018
Vrijdag 26 januari kwamen Geert Kamps en Joost Kiers bij ons op bezoek in het kader van de nationale voorleesdagen. Geert (vader van Sil groep 3A) schreef een prachtig boek met kabouterverhalen en las hieruit voor. Joost (vader van Vera gr. 6 en Hilde gr. 5) heeft het boek voorzien van illustraties.
Geert is inmiddels begonnen met nieuwe avonturen van Pippie, Pappie en Poppie en las één van de nieuwe verhalen deels voor. De kinderen gingen daarna in groepjes zelf de afloop van het verhaal bedenken. In de groepen 3 en 4 volgde daarop een tekenles van Joost, met prachtige resultaten. In de groepen 1/2, 3 en 4 heeft Joost al zijn gemaakte tekeningen aan de kinderen laten zien.
Omdat het verhaal niet helemaal is voorgelezen, hebben Geert en Joost geregeld dat het tweede deel van het verhaal te downloaden is om eventueel vanavond gezellig voor te lezen.
Dit kan via www.pippiepappiepoppie.nl  met de code: 9765AC. Het gaat om het verhaal Pippie Pappie en Poppie redden het Circus in de storm II en kan tot 31 januari 2018 worden gedownload.

Lichtjesavond

10-11-2017
Op 9 november mochten de leerlingen in het donker op school komen. Alle  prachtige lampionnen werden tentoongesteld. Wat zag het er gezellig uit en wat waren er veel mensen. Super! Bij dit bericht wat foto's van de lampionnen van groep 4.

Tennisclinic groep 3 en 4

30-05-2017
Vanmiddag hebben we tijdens de gymnastiekles bij de Marsch, buiten, op de tennisbaan, gesport. Wat een prachtige middag.
Met meer dan zestig kids, allemaal een racket en een bal, hebben we geleerd hoe we moeten tennissen. Er was een heel enthousiaste meester, die ons allerlei trucjes voor balvaardigheid heeft geleerd.