Groep 3B/4B

Groepsnieuws

Sinterklaas groep 3/4

05-12-2018
Wat hebben we leuke en gezellige sinterklaasdagen gehad in de groep. De pietenplaatjes waren een groot succes, deze moesten we eerste verdelen met elkaar en af en toe mochten de kinderen een plaatje mee.
We hebben twee keer pietengymnastiek gedaan en hiervoor hebben we allemaal een pietendiploma gekregen.
Ook hebben we burenbingo en een leesbingo gedaan met pepernoten, we hebben een dobbelsteenspel gedaan met pepernoten.
Natuurlijk hebben we schoentje gezet in de groep. Hebben we mooie handstandpieten gemaakt, sinterklazen en zwarte pieten getekend.
Ook rook het heerlijk bij ons in de groep tijdens het pepernoten bakken.
Op woensdag 5 december kwam Sinterklaas dan eindelijk bij ons in de klas. De meeste meiden hebben de welkomstdans gedaan en sommige jongens lieten hun voetbalkunsten zien, hierbij liet Piet ook even zien hoe goed hij kon hooghouden en maakte Sinterklaas zelfs een kopbal!
We hebben genoten met elkaar.

Feestelijke afsluiting Thema: Smakelijk eten

09-11-2018
Een prachtige ochtend in groep 3 gehad vandaag. Eerst gezellig begonnen met een gezond ontbijt en daarna met alle groep 3 leerlingen hard gewerkt aan een heerlijk voor-,hoofd- en nagerecht voor de lunch. Met veel enthousiaste hulp van ouders, hebben we veel soorten groente gesneden voor de lettergroentesoep en grote pompoenen tot kleine stukjes gemaakt voor de pompoenensoep. Daarna hebben we ons gestort op heerlijke stokbroodjes met kruidenboter en komkommer of tomaatjes en het nagerecht, gemaakt van Griekse yoghurt, met verse vruchtjes. Vorige week hadden we onze papa's en mama's al uitgenodigd. Die waren nu met heeeeel veeeeel mensen gekomen voor onze lunch. De presentatie begon met een prachtig lied, daarna hebben we kort verteld wat we hebben geleerd over gezonde voeding. En toen kwam de lunch.  Wat een heerlijke gerechtjes hebben we gemaakt en wat waren alle vaders en moeders, maar ook de juffen trots op hun kroost.
Het was een feestelijke afsluiting van het Lijn 3 (leesmethode groep 3) thema; Smakelijk eten!

Groep 4 begonnen met de tafel van 2

18-10-2018
Afgelopen week hebben we in groep 4 kennis gemaakt met de tafel van 2. We hebben de tafel van 2 inzichtelijk gemaakt met de sokken van de kinderen.