Groep 3B/4B

Groepsnieuws

Feestelijke afsluiting Thema: Smakelijk eten

09-11-2018
Een prachtige ochtend in groep 3 gehad vandaag. Eerst gezellig begonnen met een gezond ontbijt en daarna met alle groep 3 leerlingen hard gewerkt aan een heerlijk voor-,hoofd- en nagerecht voor de lunch. Met veel enthousiaste hulp van ouders, hebben we veel soorten groente gesneden voor de lettergroentesoep en grote pompoenen tot kleine stukjes gemaakt voor de pompoenensoep. Daarna hebben we ons gestort op heerlijke stokbroodjes met kruidenboter en komkommer of tomaatjes en het nagerecht, gemaakt van Griekse yoghurt, met verse vruchtjes. Vorige week hadden we onze papa's en mama's al uitgenodigd. Die waren nu met heeeeel veeeeel mensen gekomen voor onze lunch. De presentatie begon met een prachtig lied, daarna hebben we kort verteld wat we hebben geleerd over gezonde voeding. En toen kwam de lunch.  Wat een heerlijke gerechtjes hebben we gemaakt en wat waren alle vaders en moeders, maar ook de juffen trots op hun kroost.
Het was een feestelijke afsluiting van het Lijn 3 (leesmethode groep 3) thema; Smakelijk eten!

Groep 4 begonnen met de tafel van 2

18-10-2018
Afgelopen week hebben we in groep 4 kennis gemaakt met de tafel van 2. We hebben de tafel van 2 inzichtelijk gemaakt met de sokken van de kinderen.

Groep 3b

05-10-2018
De eerste weken zitten er op in groep 3b en wat hebben we al veel geleerd. We zijn druk bezig met thema 2, de boom, van onze leesmethode Lijn 3. We hebben tot nu toe al de volgende letters geleerd: r, d, i, k, aa, n, e, s, b, m, ee, t.
We werken hard in ons werkboekje en in ons spellingwerkboek, we leren de schrijfletters en kunnen nu ook oefenen op de Ipads.
Verder hebben we mooie bomen geknutseld, maar ook vogels nagetekend die we tegenkomen in de tuin.