Groep 3A

Dit is de pagina van groep 3. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Feestelijke afsluiting Thema: Smakelijk eten

09-11-2018
Een prachtige ochtend in groep 3 gehad vandaag. Eerst gezellig begonnen met een gezond ontbijt en daarna met alle groep 3 leerlingen hard gewerkt aan een heerlijk voor-,hoofd- en nagerecht voor de lunch. Met veel enthousiaste hulp van ouders, hebben we veel soorten groente gesneden voor de lettergroentesoep en grote pompoenen tot kleine stukjes gemaakt voor de pompoenensoep. Daarna hebben we ons gestort op heerlijke stokbroodjes met kruidenboter en komkommer of tomaatjes en het nagerecht, gemaakt van Griekse yoghurt, met verse vruchtjes. Vorige week hadden we onze papa's en mama's al uitgenodigd. Die waren nu met heeeeel veeeeel mensen gekomen voor onze lunch. De presentatie begon met een prachtig lied, daarna hebben we kort verteld wat we hebben geleerd over gezonde voeding. En toen kwam de lunch.  Wat een heerlijke gerechtjes hebben we gemaakt en wat waren alle vaders en moeders, maar ook de juffen trots op hun kroost.
Het was een feestelijke afsluiting van het Lijn 3 (leesmethode groep 3) thema; Smakelijk eten!

Alles-in-1 groep 4

05-10-2018
In de groepen 4 wordt flink gewerkt aan het thema techniek. Op de vrijdagen zijn de beide groepen met elkaar aan de slag gegaan. Er zijn pop-up kaarten gemaakt, liedjes aangeleerd, passende spelletjes gespeeld en suikerhuisjes gebouwd. Ook is bekeken hoe een fiets werkt en in elkaar zit en vervolgens nagetekend. Wat werken de kinderen enthousiast!

gym groep 3a en groep 3b

10-04-2018
Een impressie van een gymles zo rond de paasdagen!

Stagiaire stelt zich voor

09-03-2018
Hallo, ik ben Maarten. Ik ben eerste jaars PABO student aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Ik loop elke donderdag stage bij groep 3A van juf Ludy en juf Alida. Dit is de eerste keer dat ik stage loop maar tot nu toe geniet ik er erg van. Later dit jaar ga ik stage lopen bij groep 7/8 van meester Arnoud. Hier heb ik ook veel zin in. Als ik niet bezig ben voor school zit ik te drummen of ben ik bij vrienden. Ook beoefen ik verschillende vechtsporten zoals: boksen en taekwondo. Ik heb al heel veel geleerd op deze stage en ik hoop nog veel meer te leren.

Werken rondom ridders

09-02-2018
Groep 4 is na de dino's nu aan het werken rondom ridders en kastelen. Vorige week hebben de leerlingen een eigen schild ontworpen op papier. Deze week zijn ze begonnen om het eigen ontwerp op grote schilden te tekenen. Wat een enthousiasme!