Groep 3A

Dit is de pagina van groep 3. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

gym groep 3a en groep 3b

10-04-2018
Een impressie van een gymles zo rond de paasdagen!

Stagiaire stelt zich voor

09-03-2018
Hallo, ik ben Maarten. Ik ben eerste jaars PABO student aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Ik loop elke donderdag stage bij groep 3A van juf Ludy en juf Alida. Dit is de eerste keer dat ik stage loop maar tot nu toe geniet ik er erg van. Later dit jaar ga ik stage lopen bij groep 7/8 van meester Arnoud. Hier heb ik ook veel zin in. Als ik niet bezig ben voor school zit ik te drummen of ben ik bij vrienden. Ook beoefen ik verschillende vechtsporten zoals: boksen en taekwondo. Ik heb al heel veel geleerd op deze stage en ik hoop nog veel meer te leren.

Werken rondom ridders

09-02-2018
Groep 4 is na de dino's nu aan het werken rondom ridders en kastelen. Vorige week hebben de leerlingen een eigen schild ontworpen op papier. Deze week zijn ze begonnen om het eigen ontwerp op grote schilden te tekenen. Wat een enthousiasme!

Olympische Spelen 2018 in Eelde

06-02-2018
Vandaag waren de Olympische Spelen voor groep 4 in Zuid-Korea.
In de Marsch waren allerlei Olympische onderdelen klaargezet. Na de
openingsceremonie gingen ze fanatiek van start. Biatlon, curling, reuzenslalom, ijshockey, de bobsleebaan, van alles was mogelijk. Zelfs virtueel van de skischans, of snowboarden was mogelijk. Ze hebben genoten, en een certificaat van deelname gekregen. Dank je wel combinatiefunctionarissen!

Pippie, Pappie en Poppie op bezoek in de onderbouw

26-01-2018
Vrijdag 26 januari kwamen Geert Kamps en Joost Kiers bij ons op bezoek in het kader van de nationale voorleesdagen. Geert (vader van Sil groep 3A) schreef een prachtig boek met kabouterverhalen en las hieruit voor. Joost (vader van Vera gr. 6 en Hilde gr. 5) heeft het boek voorzien van illustraties.
Geert is inmiddels begonnen met nieuwe avonturen van Pippie, Pappie en Poppie en las één van de nieuwe verhalen deels voor. De kinderen gingen daarna in groepjes zelf de afloop van het verhaal bedenken. In de groepen 3 en 4 volgde daarop een tekenles van Joost, met prachtige resultaten. In de groepen 1/2, 3 en 4 heeft Joost al zijn gemaakte tekeningen aan de kinderen laten zien.
Omdat het verhaal niet helemaal is voorgelezen, hebben Geert en Joost geregeld dat het tweede deel van het verhaal te downloaden is om eventueel vanavond gezellig voor te lezen.
Dit kan via www.pippiepappiepoppie.nl  met de code: 9765AC. Het gaat om het verhaal Pippie Pappie en Poppie redden het Circus in de storm II en kan tot 31 januari 2018 worden gedownload.