Groep 3A

Dit is de pagina van groep 3. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Afsluiting groepen 3, thema Kunst.

18-04-2019
Dinsdagmiddag, 16 april, hadden de groepen 3 de afsluiting van het thema kunst. De kinderen hebben laten zien dat ze als beeldhouwer een standbeeld kunnen maken van elkaar op een vrolijk liedje. De ouders konden genieten van de zelfgemaakt elfjes (gedichtje) die de kinderen hadden gemaakt over een dier. De klas was omgetoverd tot een tentoonstelling met het werk van de kinderen met onder andere de mooie zelfportretten, de fantasiedieren en werk van Mondriaan. Het was een gezellige afsluiting met veel papa's, mama's, opa's en oma's.

Afsluiting thema Kunst in groep 3

30-03-2019
Vanwege de verhuizing, vlak voor de meivakantie, is de afsluiting van het thema Kunst van de grioepen 3 verplaatst van 24 april naar:
- dinsdagmiddag 16 april van 13.45 u. tot 14.15 u.

Groep 3 naar de Kiep

01-02-2019
Met zijn allen vanmorgen naar De Kiep geweest. Een spannende reis, in een mooie sneeuwbui, om kwart voor 9 vertrokken. Er waren veel dieren, die we mochten aaien en brokjes geven. We hebben veel geleerd over konijnen, die heel anders kijken en voelen dan wij. Vooral buiten, in de sneeuw was het ook heel leuk.

Feestelijke afsluiting Thema: Smakelijk eten

09-11-2018
Een prachtige ochtend in groep 3 gehad vandaag. Eerst gezellig begonnen met een gezond ontbijt en daarna met alle groep 3 leerlingen hard gewerkt aan een heerlijk voor-,hoofd- en nagerecht voor de lunch. Met veel enthousiaste hulp van ouders, hebben we veel soorten groente gesneden voor de lettergroentesoep en grote pompoenen tot kleine stukjes gemaakt voor de pompoenensoep. Daarna hebben we ons gestort op heerlijke stokbroodjes met kruidenboter en komkommer of tomaatjes en het nagerecht, gemaakt van Griekse yoghurt, met verse vruchtjes. Vorige week hadden we onze papa's en mama's al uitgenodigd. Die waren nu met heeeeel veeeeel mensen gekomen voor onze lunch. De presentatie begon met een prachtig lied, daarna hebben we kort verteld wat we hebben geleerd over gezonde voeding. En toen kwam de lunch.  Wat een heerlijke gerechtjes hebben we gemaakt en wat waren alle vaders en moeders, maar ook de juffen trots op hun kroost.
Het was een feestelijke afsluiting van het Lijn 3 (leesmethode groep 3) thema; Smakelijk eten!

Alles-in-1 groep 4

05-10-2018
In de groepen 4 wordt flink gewerkt aan het thema techniek. Op de vrijdagen zijn de beide groepen met elkaar aan de slag gegaan. Er zijn pop-up kaarten gemaakt, liedjes aangeleerd, passende spelletjes gespeeld en suikerhuisjes gebouwd. Ook is bekeken hoe een fiets werkt en in elkaar zit en vervolgens nagetekend. Wat werken de kinderen enthousiast!