emailadres wachtwoord

Groep 1D

Dit is de pagina van groep 1D. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen

Groepsnieuws

Een olifant met heel veel haar en andere verhalen.

22-03-2018
Vandaag hebben we met z'n allen genoten van een muzikale première  "Een olifant met heel veel haar en andere verhalen."

In opdracht van het ICO, namens de gemeente Tynaarlo en in het kader van “Historie met een knipoog” (Tynaarlo culturele hoofdstad van Drenthe) maakten Kaj van der Plas en Erik van Dort (Stichting Vertellus)een voorstelling met verhalen uit de canon van de Tynaarlose geschiedenis.

Op een flitsende en fantasievolle manier voerden Erik en Kaj (begeleid door muzikanten Niels Kooistra en Ori Rymarczuk) de kinderen in verhalen en muziek langs de ijstijd, hunebedden, witte wieven, het meisje van Yde, de breukenboom, en Drentse heideschaapjes (bèèèh).

De nieuwe schoollocatie

16-03-2018
Woensdag 14 maart zijn wij met alle groepen naar de nieuwe locatie van obs de Veenvlinder geweest. Wij hebben hier een grote kraan gezien en de eerste gaten werden al gegraven!

Boogie Woogie!

12-03-2018
We zijn gestart met de Boogie Woogie in groep 1-2 en met een echte DJ!
Vanaf vandaag gaan we iedere dag lekker bewegen door te dansen op muziek.

Meester Marijn van groep 1D stelt zich voor

09-03-2018
Hoi allemaal!
Mijn naam is Marijn van Wijk. Ik ben 23 jaar en woon samen met mijn vriendin in Groningen. Mijn hobby’s zijn sporten en muziek. 
Vanaf 5 maart ben ik werkzaam op De Veenvlinder als meester van groep 1D. In de vakantie ben ik druk bezig geweest met het inrichten van mijn klaslokaal en nu zit de eerste week er alweer op. 
Op dit moment is groep 1D nog een klein clubje, maar in de loop van de tijd zullen er meer kinderen bijkomen. Ik heb er heel veel zin in! 
De kinderen heb ik inmiddels leren kennen, maar ik hoop ook u als ouder gauw te ontmoeten. Voor vragen of voor een kennismaking kunt u altijd even binnenlopen.

4e kleutergroep en verhuizing van groep 3B

09-02-2018
Na de voorjaarsvakantie starten we met een 4e kleutergroep. Hiervoor hebben we een tijd geleden een aanvraag ingediend bij het bestuur. Gezien de groei van de school en de nu al redelijk volle kleutergroepen mogen we de leerlingen, die vanaf nu tot de zomervakantie nog instromen, opvangen in een extra kleutergroep. We zijn hier natuurlijk erg blij mee!
De 4e kleutergroep krijgt een meester. Zijn naam is Marijn van Wijk. Marijn gaat de komende weken al enkele dagen meedraaien in de verschillende kleutergroepen en gaat na de voorjaarsvakantie starten met zijn eigen groep. In de volgende Vlinderinfo zal Marijn zich voorstellen. We wensen hem een fijne tijd op obs De Veenvlinder.

De extra  groep wordt gehuisvest in het lokaal van groep 3B (juf Magalien en juf Alida). Deze groep zal naar de bovenverdieping verhuizen, waar nu de bibliotheek te vinden is. De boeken van de bieb worden verdeeld over de verschillende groepen aan de Schoollaan, tot we naar het nieuwe schoolgebouw gaan.