Groep 1/2 B

Dit is de pagina van groep 1/2 B. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Op reis naar de prehistorie

09-02-2018
Alle leerlingen van groep 1 en 2 hebben vandaag een grote sprong gemaakt. Een sprong in de tijd! We hebben namelijk naar een voorstelling gekeken waarbij we samen met Nathalie op reis gingen naar de prehistorie. We maakten kennis met Blub de vis, Lotte de vuurbewaker en met Mammoet, die wel hele erge kiespijn had. Met deze voorstelling hebben we het project van Kleine Wolf afgesloten.
De leerlingen hebben ontzettend genoten!

Pippie, Pappie en Poppie op bezoek in de onderbouw

26-01-2018
Vrijdag 26 januari kwamen Geert Kamps en Joost Kiers bij ons op bezoek in het kader van de nationale voorleesdagen. Geert (vader van Sil groep 3A) schreef een prachtig boek met kabouterverhalen en las hieruit voor. Joost (vader van Vera gr. 6 en Hilde gr. 5) heeft het boek voorzien van illustraties.
Geert is inmiddels begonnen met nieuwe avonturen van Pippie, Pappie en Poppie en las één van de nieuwe verhalen deels voor. De kinderen gingen daarna in groepjes zelf de afloop van het verhaal bedenken. In de groepen 3 en 4 volgde daarop een tekenles van Joost, met prachtige resultaten. In de groepen 1/2, 3 en 4 heeft Joost al zijn gemaakte tekeningen aan de kinderen laten zien.
Omdat het verhaal niet helemaal is voorgelezen, hebben Geert en Joost geregeld dat het tweede deel van het verhaal te downloaden is om eventueel vanavond gezellig voor te lezen.
Dit kan via www.pippiepappiepoppie.nl  met de code: 9765AC. Het gaat om het verhaal Pippie Pappie en Poppie redden het Circus in de storm II en kan tot 31 januari 2018 worden gedownload.

Creatief werken in de hoeken

20-12-2017
In de verschillende hoeken ontstaan weer de meest fantasierijke bouwwerken in kerstsferen. En ook de meest mooie ronde ballen kunnen we creëren uit verschillende vormen.