Groep 1/2 A

Dit is de pagina van groep 1/2 A. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Woensdag 25 april fiets versieren voor groep 1 en 2.

13-04-2018
Bij de afsluiting van het project Alles-in -1 willen de kinderen van groep 1 en 2 hun fiets op z'n mooist laten zien.

Op woensdag om 8.45 uur starten de kinderen met het versieren en hier kunnen ze best wel wat hulp gebruiken. Ouders, opa's, oma's, oppassen die hierbij wel een uurtje kunnen helpen zijn van harte welkom. Je hiervoor opgeven kan bij de eigen leerkracht.

De kinderen moeten die dag uiteraard hun fiets meenemen naar school.
En heeft u voor die dag een plakbandhouder te leen dan zijn deze ook meer dan welkom. Wel graag duidelijk met naam voorzien.

Rekenen in groep 1/2

22-03-2018
Passen we met z'n allen in het wondertouw als het touw een vierkant is? Nee!
Maar als het touw rond ligt lukt het wel. Wonderlijk toch?

Een olifant met heel veel haar en andere verhalen.

22-03-2018
Vandaag hebben we met z'n allen genoten van een muzikale première  "Een olifant met heel veel haar en andere verhalen."

In opdracht van het ICO, namens de gemeente Tynaarlo en in het kader van “Historie met een knipoog” (Tynaarlo culturele hoofdstad van Drenthe) maakten Kaj van der Plas en Erik van Dort (Stichting Vertellus)een voorstelling met verhalen uit de canon van de Tynaarlose geschiedenis.

Op een flitsende en fantasievolle manier voerden Erik en Kaj (begeleid door muzikanten Niels Kooistra en Ori Rymarczuk) de kinderen in verhalen en muziek langs de ijstijd, hunebedden, witte wieven, het meisje van Yde, de breukenboom, en Drentse heideschaapjes (bèèèh).

Lente!

12-03-2018
Zaaien in teams!
Samenwerken en leren over de natuur.
We gaan het proces van groeien ontdekken.

Boogie Woogie!

12-03-2018
We zijn gestart met de Boogie Woogie in groep 1-2 en met een echte DJ!
Vanaf vandaag gaan we iedere dag lekker bewegen door te dansen op muziek.