Groep 1/2 A

Dit is de pagina van groep 1/2 A. Hieronder vindt u van alles over de leuke dingen die wij in de klas doen.

Groepsnieuws

Het schrijven van cijfers

09-05-2018
Groep 2 is de laatste weken bezig met het leren schrijven van cijfers op allerlei creatieve manieren....

Koningsspelen groep 1-2

26-04-2018
Donderdag 26 april deden we de Koningsspelen met de onderbouw. Door de slechte weersvoorspelling hielden we een groot deel van de activiteiten in de lokalen. Dat mocht de pret niet drukken.
Gelukkig verscheen de zon af en toe en konden we ook buiten de activiteiten door laten gaan.
De leerlingen waren in groepjes verdeeld, die door de leerlingen van groep 7-8 voortreffelijk werden begeleidt. Super betrokken en zorgzaam!

Het tweede deel van de ochtend rouleerden de groepen, zodat we o.a. op het springkussen konden en parachuteles kregen van gymlerares Aukelien.
Na afloop keken we terug op een intensieve, maar geslaagde dag!

Fiets versieren

26-04-2018
Woensdag 25 april sloten we de themaweken Verkeer waarin voertuigen centraal stonden af. Alle leerlingen van groep 1-2 mochten op de fiets naar school. Samen gingen we onder begeleiding van vele ouders aan de slag om onze fietsen zo mooi mogelijk te versieren. Wat een enthousiasme, prachtige creaties werden er gemaakt.
Aan het eind van de ochtend hielden we een optocht, waarbij we met de fiets door school en door een haag van belangstellenden reden.
We hebben genoten!

Mei maand- dansmaand

26-04-2018
In de maand mei werken we aan het thema muziek-dans en drama.
Welke ouder (of een ander familielid of kennis) heeft een muzikaal- of dans talent en wil daar iets over vertellen of laten zien bij ons in de groepen 1-2?
Gastlessen dans en drama zouden we fantastisch vinden.
Aanmelden kan bij de eigen groepsleerkracht van de kinderen.
We laten ons wederom graag verrassen!

Woensdag 25 april fiets versieren voor groep 1 en 2.

13-04-2018
Bij de afsluiting van het project Alles-in -1 willen de kinderen van groep 1 en 2 hun fiets op z'n mooist laten zien.

Op woensdag om 8.45 uur starten de kinderen met het versieren en hier kunnen ze best wel wat hulp gebruiken. Ouders, opa's, oma's, oppassen die hierbij wel een uurtje kunnen helpen zijn van harte welkom. Je hiervoor opgeven kan bij de eigen leerkracht.

De kinderen moeten die dag uiteraard hun fiets meenemen naar school.
En heeft u voor die dag een plakbandhouder te leen dan zijn deze ook meer dan welkom. Wel graag duidelijk met naam voorzien.