We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

De Atalanta, basisonderwijs voor nieuwkomers

Op onze locatie aan de Esweg bieden wij op De Atalanta, onderdeel van Obs De Veenvlinder, onderwijs aan kinderen die nog maar kort in Nederland wonen.

Een nieuw land, een andere cultuur en een andere taal. Het is  als nieuwkomer in Nederland best even wennen.
Voor kinderen geldt dat natuurlijk ook. Het is belangrijk voor hun ontwikkeling dat zij zo snel mogelijk kennismaken met Nederlandse gebruiken en met de taal. 
Direct naar de basisschool gaan en meedoen met alle vakken is best lastig als je de Nederlandse taal nog niet spreekt. Om die reden starten veel kinderen die net in Nederland zijn en de taal niet beheersen op een nieuwkomersschool.

Onze leerlingen
De leerlingen die de nieuwkomersschool bezoeken wonen in een van de ACZ's in Eelde/Paterswolde of zij wonen met hun familie in de nabije omgeving. De school wordt ook bezocht door Oekraïense leerlingen.
De leerlingen gaan 5 dagen per week naar school gedurende een periode van 40 tot 60 schoolweken. Daarna stromen zij in op een reguliere school.

Dit schooljaar heeft De Atalanta 4 groepen: 
Groep A - leerlingen groepen 1 en 2
Groep B - leerlingen groepen 3 en 4
Groep C - leerlingen groepen 5 en 6
Groep D - leerlingen groepen 7 en 8

Het team
Het team van De Atalanta bestaat uit 5 leerkrachten, 5 onderwijsassistenten en een coördinator/intern begeleider. Zij worden ondersteund door de directie van De Veenvlinder, een conciërge en een groep enthousiaste vrijwilligers.

Het onderwijsaanbod
Op de nieuwkomersschool is natuurlijk veel aandacht voor het leren van de Nederlandse taal. Daarnaast worden vakken aangeboden als rekenen, schrijven, wereldoriëntatie en gymnastiek.
Iedere leerling volgt zijn of haar eigen leerlijn.

Vanzelfsprekend heeft het team ook veel aandacht voor de afkomst, cultuur en persoonlijke situatie van de leerlingen. We vinden het erg belangrijk dat zij zich veilig en begrepen voelen bij ons op school. 

De Atalanta
De Atalanta is een trekvlinder die in de zomer veel te zien is, vooral in tuinen en parken in het noorden van het land. De Atalanta staat symbool staat voor vrijheid, ontwikkeling en transformatie.

Nieuwkomersschool De Atalanta heeft een Instagram account: 
de_atalanta_nieuwkomersschool 

Als u een afspraak wilt maken voor een intakegesprek, dan kunt u contact opnemen met de intern begeleider Tineke Boerma via t.boerma@stichtingbaasis.nl

Voor meer informatie over De Atalanta kunt u contact opnemen met de directie van de school via het telefoonnummer 050-3094324 of kunt u een mail sturen naar veenvlinder@stichtingbaasis.nl
 
---- 

Agenda's koppelen aan mobiel, tablet of computer:
Schoolkalender voorbeeld