We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Zelftesten leerlingen groepen 6 t/m 8 en onderwijspersoneel

donderdag 9 december 2021
door Leonie Magnin
Minister Slob: "Vanwege het hoge aantal coronabesmettingen vragen we van onderwijspersoneel, leerlingen en ouders zich te houden aan de verscherpte maatregelen, zoals mondkapjes in de gang, looproutes in het gebouw en ouders buiten de school. Ik zie dat veel scholen hier voortvarend mee aan de slag zijn gegaan. Nu komen op korte termijn ook de zelftesten voor leerlingen beschikbaar. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we verspreiding van het virus tegengaan en scholen verantwoord open kunnen blijven. Dat is ons gezamenlijke doel.”

Deze week delen we 2 doosjes zelftesten uit aan de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8. Volgende week maandag krijgen de kinderen opnieuw twee doosjes mee. Voor de kerstvakantie zal er nog een tweede levering plaatsvinden die genoeg voorraad geeft tot en met enkele weken na de kerstvakantie.

Voor leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 geldt het dringende advies dat ze thuis twee keer per week een zelftest doen, zo nodig met behulp van ouders of andere verzorgers. Dit geldt ook voor het onderwijspersoneel.

Als de testuitslag van de zelftest positief is gaat de leerling en de rest van het gezin in quarantaine en laten zij zich testen bij de GGD.

Als de testuitslag van de GGD negatief is, kan de leerling in principe weer naar school.

Bij ernstige verkoudheidsklachten verzoeken we u om uw kind thuis te houden (ook na een negatieve testuitslag). Dit om zoveel mogelijk te voorkomen dat medeleerlingen of de leerkracht verkouden worden.

Hoe doe je een zelftest?