welkom, ahlan wa sahlan

vrijdag 5 oktober 2018
door juf Rosan
In korte tijd is er veel veranderd in de Taalklas! We hebben een groot aantal nieuwe leerlingen mogen verwelkomen.
De groep nieuwe leerlingen komt uit Syrie en -na een korte of langere tussenstop in Turkije- nu komen wonen in de Tussenvoorziening in Eelde. Een mooi project waar wij als school ook ons steentje kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen in een veilige omgeving.
Daar zijn we deze week dan ook vooral mee bezig geweest. Elkaar leren kennen,de kinderen op hun gemak stellen, de schoolgewoontes aanleren, ontspannen en leren. Want daarvoor komen de kinderen vooral; "werken joef", en met veel enthousiasme en gedrevenheid de Nederlandse woorden leren.
En dat is best veel. Tijdens de creatieve opdracht het woord boom, de tak, lange en korte stroken, plakken en knippen, de lijm, de schaar, etc.

Soms denk ik weleens in het begin.....komt het wel goed, gaan ze het ooit leren maar als we een maand verder zijn is er al zoveel taal bijgeleerd! En als ik dan de oudleerlingen zie, die deze week kwamen helpen in de klas, dan weet ik dat het goed komt!
Met dank aan Khadija en Riham en alle vrijwilligers die deze week konden ondersteunen!