We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

We zijn er weer klaar voor!

vrijdag 8 mei 2020
door Marjan Jansen
Hopelijk heeft iedereen mogen genieten van een fijne meivakantie en..... is iedereen klaar voor de herstart!
Als team kijken we er in elk geval naar uit om vanaf volgende week de leerlingen weer te mogen verwelkomen op school. Een aantal collega's vindt het best spannend en dat is begrijpelijk. Lange tijd hebben we het kringetje waarin we geleefd hebben zo klein mogelijk gehouden en nu starten we weer met 10 tot 15 kinderen in een beperkte ruimte. Alle leerkrachten zullen echter starten zodat we ook alle groepen kunnen ontvangen.

Ook de leerlingen zullen het allemaal anders ervaren. De één kijkt ernaar uit een ander had misschien nog wel door willen gaan op deze manier.
Vanaf volgende week zullen alle leerkrachten hierover met de kinderen in gesprek gaan. We zullen allemaal moeten wennen aan de nieuwe situatie.

Voor de herstart hieronder de belangrijkste punten nog even op een rijtje.
Voor de groepen 1 en 2
  • De helft van de leerlingen gaat op maandag en donderdag naar school; de andere helft op dinsdag en vrijdag
  • Let op: op de vrijdag gaan kleuters ook tot 14.15 u. naar school
  • Op de woensdag is er geen les voor de groepen 1 en 2
Voor de groepen 3 t/m 8
  • Op woensdag ontvangen we de ene week de ene helft van de groep, de andere week de andere helft
  • In de bijlage (nieuws/ bijlagen bij vlinderinfo. Dit staat achter de login) nogmaals de verdeling van de kinderen en het volledige rooster
Afspraken die gelden voor iedereen:
  • Halen & brengen: kleuters mogen tot aan het hek gebracht worden en voor de lln. van de groepen 3 t/m 8 geldt: afscheid nemen bij het fietspad of op de parkeerplaats. Alle lln. zetten, indien nodig, hun fiets zelfstandig in de fietsenstalling en lopen naar binnen; ouders komen niet in de school.
  • Bij alle ingangen zal een leerkracht staan om de kinderen op te vangen.
  • Bij alle ingangen staat een zogenaamd hygiëne-station waar iedereen zijn/ haar handen kan desinfecteren
  • Bij klachten als neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest of verhoging, verzoeken we leerlingen thuis te houden
  • Leerlingen blijven ook thuis als een gezinslid verkouden is en koorts heeft
  • 24 uur klachtenvrij = weer naar school
  • Communicatie met de leerkracht loopt via de mail
In de kwaliteitskaart aangaande alle Corona maatregelen die we als Veenvlinder opgesteld hebben. Het zou fijn zijn om dit nog eens door te lezen en met de kinderen te bespreken.