Team Up, Het houten huis en meer nieuws!

donderdag 12 april 2018
door juf Rosan
De Taalklas  op de Esweg is steeds in beweging, er stromen leerlingen in en ook weer uit. Sedra en Yousef hebben afscheid genomen, beide families hebben een huis gekregen in Roden. Wat waren ze blij met alle cadeautjes uit hun groepen! Maandag zijn ze met hun juffen weer een dagje terug gekomen, tot groot plezier van allemaal. Atobrhan, Simon en Noah zijn de nieuwe leerlingen maar inmiddels ook alweer gewend aan hun nieuwe klas. Daarnaast zijn Jailan en Hanif volledig naar hun eigen groep en komen net als Jihan alleen nog in de Taalklas voor taal/spelling en lezen.

Beweging is er ook door Team Up, het programma van Warchild, waarin we de kinderen door bewegen stressvolle ervaringen even kunnen laten vergeten. Ontspannen en plezier maken is daarbij het grootste doel. We merken dat de kinderen er steeds meer naar uitzien, baat hebben bij de structuur en het samen spelen. Ook de ouders hebben een keer meegedaan, dit gaan we vaker doen!

Een andere mooie pilot: de Boom van het Houten huis, de theatergroep. Iedere dag geeft de boom ons een nieuwe opdrachtkaart. Deze kaarten trainen verbeelding en expressie en ook het inlevingsvermogen wordt gestimuleerd.  Ook dit is inmiddels een mooi ritueel binnen de taalklas. Vandaag vouwden we vogels die ieder apart op muziek naar de boom mochten vliegen en daar een plekje vonden.

Verder zijn we als Taalklas (en ouders) uitgenodigd voor een wereldmaaltijd in het Loughous. We hebben het gehad over: wat is een kerk, wat gaan we eten, waarom gaan we erheen? Alle families zijn meegegaan en hebben genoten van de Syrische maaltijd. Ook zijn er voor iedere familie mensen gezocht die wat kunnen helpen met de taal thuis. Een goede ontmoeting en weer een stapje in de goede richting van de integratie van de gezinnen in onze leefgemeenschap!