We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Taalklas wordt taalschool De Atalanta

donderdag 12 mei 2022
door Leonie Magnin
Met gemiddeld 50 leerlingen verdeeld over drie groepen en met een team van 5 leerkrachten en 5 onderwijsassistenten, is de taalklas een taalschool geworden. Het dekt de lading eigenlijk nog beter als we spreken over nieuwkomersschool, want uiteindelijk wordt er veel meer aangeboden dan alleen taal.

De leerlingen die onze nieuwkomersschool bezoeken wonen in een van de ACZ's in Eelde/Paterswolde of zij wonen met hun familie in de nabije omgeving. Sinds enkele weken bezoeken ook Oekraïense leerlingen de school en naar verwachting zal dit aantal de komende maanden gaan stijgen.

Het team was van mening dat het tijd was voor een eigen naam die mooi zou aansluiten bij De Veenvlinder. We zijn met elkaar uitgekomen op: De Atalanta

De Atalanta is een trekvlinder die in de zomer veel te zien is, vooral in tuinen en parken in het noorden van het land. De Atalanta staat symbool staat voor vrijheid, ontwikkeling en transformatie.

De Atalanta heeft een eigen Instagram account:
de_atalanta_nieuwkomersschool