Start bouw nieuwe school

vrijdag 16 maart 2018
door Tessa Kampinga
Woensdag 14 maart was de start van de bouw van het kindcentrum in Groote Veen waarin onze school een plek krijgt samen met de Mariaschool en de kinderopvang van Skid. Met alle kinderen van onze school zijn we vanaf de twee locaties naar het bouwterrein gelopen. We hadden allemaal een gele helm gekregen dus dat was een mooie stoet.
De aannemer van bouwbedrijf Buursema en de architect van ingenieursbureau Kristinsson vertelden dat ze een mooi kindcentrum voor ons gaan bouwen waar we allemaal trots op kunnen zijn. Vervolgens heeft mevrouw Hofstra,  wethouder van de gemeente Tynaarlo, de eerste bouwhandeling uitgevoerd door met een graafmachine een groot gat te graven waarna de oudste en de jongste leerling van de Mariaschool en onze school geel zand in de kuil hebben geschept als symbolische start.
Met de kinderen hebben we een lied gezongen (wat trouwens niet meevalt om met 400 kinderen tegelijk te beginnen en te eindigen).
Toen we terug op school kwamen werden we door de oudervereniging getrakteerd op een pakje drinken en een koekje.
We zullen zeker nog wel met de kinderen gaan kijken bij de bouwplaats tijdens de bouw.