Stakingsdag vrijdag 15 maart

donderdag 31 januari 2019
door Marjan Jansen
Zoals u vast via de media hebt vernomen is vrijdag 15 maart uitgeroepen tot een landelijke onderwijs-stakingsdag. Leraren uit het basis-, middelbaar- en hoger onderwijs zullen gezamenlijk een vuist maken. Met deze actie wordt druk gezet op de politiek om (nog) meer te investeren in het onderwijs, zodat de nodige maatregele genomen kunnen worden tegen de nog steeds te hoge werkdruk en het lerarentekort.
Als obs De Veenvlinder hebben we vandaag -vrijdag 1 febr.- voor het eerst voor een groep geen vervanging kunnen regelen, waardoor betreffende kinderen geen onderwijs hebben kunnen ontvangen. We doen ons uiterste best om dit tegen te gaan, helaas was 't vandaag onvermijdelijk. Een school in onze nabije omgeving heeft dit, dit schooljaar, al 9x moeten doen. Het lerarentekort is nijpend!
Alle scholen van Stichting Baasis zullen zich aansluiten bij de staking en zullen op 15 maart de deuren sluiten. We doen deze vooraankondiging nu ruim vantevoren zodat u de nodige maatregelen kunt treffen wat betreft de opvang van uw kind(eren) en hopen daarnaast op uw steun en begrip.
Volgende week volgt nog een brief met meer info.