Presenteerlessen in groep 8

woensdag 24 januari 2018
door juf Els
Afgelopen dinsdag kregen de leerlingen van groep 8 hun tweede presenteer les. De les ging over de Gouden eeuw, waar we op dit moment ook mee bezig zijn met het Alles in 1 project. Eerst werd er wat voorkennis opgehaald. Zo is er geen opstand, er wordt geld verdiend. De kapitein heeft een hoge status en er wordt naar Aziƫ gevaren voor de handel. Daarna kregen de leerlingen, in 2 teams, een paar minuten de tijd om met hun kapitein een portret neer te zetten. En zo neer te zetten dat het voor iedereen duidelijk is wie de kapitein is op het portret. Zo werd er kritisch gekeken hoe je de personen van minder belangrijk naar belangrijk ging neerzetten. Hoe presenteer je jezelf, hoe laat je zien wat je emotie is....Een leerzame les waar kritisch naar de portretten werd gekeken.