We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Pokémon kaarten op school

donderdag 9 september 2021
door Leonie Magnin
Veel kinderen nemen Pokémon kaarten mee naar school. We zien dat de meeste kinderen er over het algemeen leuk mee kunnen spelen. We merken echter in toenemende mate dat er ruzies ontstaan vanwege de Pokémon kaarten. Afspraken zijn niet voor alle kinderen even helder, er is onenigheid over de waarde van de kaarten (echt of nep) en oudere kinderen bemoeien zich met jongere kinderen. Er ontstaan steeds vaker situaties die negatieve energie de klas inbrengen. Daarnaast zien we dat kinderen in de pauzes veel minder aan het bewegen en spelen zijn.
We hebben daarom het volgende afgesproken met betrekking tot Pokémon kaarten op school:

Na schooltijd (dus niet voor en tijdens) is ruilen van Pokémon kaarten helemaal prima. Op woensdag mogen de kinderen in de ochtendpauze de Pokémon kaarten mee naar buiten nemen om te ruilen of om mee te spelen. Het ruilen mag alleen met kinderen uit de eigen groep.
De rest van de week zien we geen Pokémon kaarten op school.