Pippie, Pappie en Poppie op bezoek in de onderbouw

vrijdag 26 januari 2018
door Tessa Kampinga
Vrijdag 26 januari kwamen Geert Kamps en Joost Kiers bij ons op bezoek in het kader van de nationale voorleesdagen. Geert (vader van Sil groep 3A) schreef een prachtig boek met kabouterverhalen en las hieruit voor. Joost (vader van Vera gr. 6 en Hilde gr. 5) heeft het boek voorzien van illustraties.
Geert is inmiddels begonnen met nieuwe avonturen van Pippie, Pappie en Poppie en las één van de nieuwe verhalen deels voor. De kinderen gingen daarna in groepjes zelf de afloop van het verhaal bedenken. In de groepen 3 en 4 volgde daarop een tekenles van Joost, met prachtige resultaten. In de groepen 1/2, 3 en 4 heeft Joost al zijn gemaakte tekeningen aan de kinderen laten zien.
Omdat het verhaal niet helemaal is voorgelezen, hebben Geert en Joost geregeld dat het tweede deel van het verhaal te downloaden is om eventueel vanavond gezellig voor te lezen.
Dit kan via www.pippiepappiepoppie.nl  met de code: 9765AC. Het gaat om het verhaal Pippie Pappie en Poppie redden het Circus in de storm II en kan tot 31 januari 2018 worden gedownload.