We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Parro

donderdag 9 september 2021
door Leonie Magnin
Met ingang van dit schooljaar maken we voor de communicatie tussen leerkracht(en) en ouders(s) gebruik van Parro, een beveiligde berichtenapp van Parnassys (ons leerlingadministratie- en volgsysteem).
Hieronder een aantal afspraken over het gebruik van Parro:
  • Om de Parro app goed te kunnen gebruiken is het van belang dat de laatste versie van de app geïnstalleerd is op uw telefoon/tablet

• We communiceren vanaf nu zoveel mogelijk via Parro. Voor meer uitgebreide berichten gebruiken we de mail en de website.

• In Parro zijn er twee opties om een gesprek te starten. De één is met de hele groep waarbij alle ouders en leerkrachten van de betreffende groep kunnen meelezen. De andere optie is een privégesprek met alleen de leerkracht(en).

• Leerkrachten stellen hun werkdagen en tijden in waarop zij te bereiken zijn.

• Ouders vullen zelf hun privacy instellingen in. Zo weten wij bijvoorbeeld of we een foto mogen plaatsen op Parro,  op de website of in de nieuwsbrief.  Deze instellingen kunt u ten alle tijden wijzigen. Als u niets invult kunnen we geen foto's waar uw kind op staat delen in bijv. de Parroapp.

• Ouders gebruiken Parro voor ziekmeldingen of absentie van een dagdeel (bijv. artsbezoek). Verlofaanvragen kunnen niet via Parro,  hiervoor vullen ouders een verlofaanvraagformulier in. Deze staat op de website van de school. https://obsdeveenvlinder.nl/pages/page/verlof1
  • We activeren in de Parro app ook de mogelijkheid voor ouders om onderling te overleggen. We gaan ervan uit dat de app alleen gebruikt wordt voor schoolgerelateerde zaken en dat u alleen reageert als het relevant is.

• Over enkele weken gaan we het gebruik van Parro evalueren en afspraken, indien nodig, bijstellen. Heeft u tips of opmerkingen? Laat het ons dan vooral weten!

• Lukt het niet om een account aan te maken of heeft u andere problemen met de app, dan kunt u contact opnemen met juf Ynske via y.pieters@stichtingbaasis.nl

Uitgebreide informatie over Parro is te vinden op de website van Parnassys: www.parnassys.nl/hulp-ouders