We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Sportdag onderbouw

donderdag 7 oktober 2021
Vrijdag 24 september was de jaarlijkse sportdag.

We hadden geluk met het weer waardoor we leuke spelactiviteiten buiten konden doen. De activiteiten konden we deels op het kleuterplein doen en deels bij de bult achter de bibliotheek. We hebben daar verschillende spelletjes gedaan waaronder staarttikkertje, touwtrekken en met de parachute de bal hoog houden. In het speellokaal hebben we lekker gedanst en hoepeldans gedaan.
Verder hebben we estafette gedaan, mooie stoepkrijttekeningen gemaakt en bellen geblazen.

Kortom de kinderen hebben een gezellige, sportieve ochtend gehad.

woensdag 6 oktober 2021
We werken momenteel over beroepen. Op het Vlinderplein en in de lokalen zijn verschillende hoeken ingericht waar de kinderen zich kunnen uitleven. In Het Atelier kunnen de kinderen spelen in de bakkershoek, ze mogen cupcakes  maken van klei en taarten versieren met loose parts. En natuurlijk wordt er geknipt, geplakt en gekleurd

woensdag 6 oktober 2021
Wat valt er ontzettend veel te leren over het thema beroepen. Op het Vlinderplein en in de lokalen zijn verschillende hoeken ingericht. In Taalkabaal staat het beroep de kapper centraal. Bij kapsalon “ De knappe kapper Krul “ kun je afspraken maken. Het haar wordt gewassen, gekamd, gekruld en geföhnd.
Bij de andere activiteiten worden haren getekend, gekleid en geknipt.

woensdag 6 oktober 2021
In de onderbouw werken we momenteel over beroepen. Op het Vlinderplein en in de lokalen zijn diverse hoeken ingericht. In de Bouwplaats worden huizen gebouwd met muren in halfsteensverband. Er worden hijskranen gemaakt van Kapla of met stroken. En ook de timmertafel is constant bezet.

woensdag 6 oktober 2021
In de onderbouw werken we al een aantal weken over beroepen. Op het Vlinderplein en in ieder lokaal zijn hoeken ingericht. In het Lab, kunnen de kinderen als onderzoeker met een microscoop aan de slag. Ze kunnen experimenteren met buizen en water. En de stroomkringopdrachten zorgen voor een pittige uitdaging.