Het plein

vrijdag 10 mei 2019
Het plein is nog niet volledig af.
In het midden van zowel het kleuter- als het grote plein komt een groen deel met verschillende speelelementen. Dit is inmiddels ingezaaid, maar het weer zit wat dat betreft nog niet zo mee.
Verder zullen er nog verschillende grotere speeltoestellen geplaatst worden. Ook komt er nog speelruimte tussen de sporthal en de school en achter het worteldoek op het grote plein -het domein van de beschermde poelkikker- mogen we nog niet komen.
Tenslotte berichten we al in de vorige Vlinderinfo dat er nog een basketbal- annex hockey- en voetbalveldje aangelegd zal worden. Kortom, het plein zal er alleen maar mooier op worden en bovendien zal het speelgebied gaan groeien.
Tot die tijd hebben we besloten dat we met kleinere groepen op het plein spelen zodat er meer overzicht ontstaat.
Op het kleuterplein zullen enkele enthousiaste 'groep 8-ers' het spel van de kleuters gaan begeleiden.

De kop is eraf!

vrijdag 10 mei 2019
De eerste week zit erop. We beginnen langzaam met z'n allen te wennen aan ons mooie gebouw aan de Boomgaard. De kinderen zijn enthousiast en ook van ouders krijgen we positieve reacties en felicitaties, Dank daarvoor!

Zoals bekend hebben we gevraagd zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar school te komen. Fijn dat dit ook zo positief is opgepakt en dat vele mensen hier gehoor aan hebben gegeven.
Dit komt de veiligheid van onze kinderen ten goede en hiermee beperken we de overlast van de bewoners van Groote Veen.

Groepen 7 en 8 op kamp

vrijdag 10 mei 2019
Woensdag (15 mei) gaat groep 8 op kamp naar Ameland. Ze verblijven daar twee nachten. Groep 7 vertrekt donderdag (16 mei). Zij gaan naar het Kameleondorp in Terherne en zijn ook vrijdag moe maar hopelijk met veel leuke herinneringen weer terug in Eelde.
We wensen ze heel veel plezier!

Schoolvoetbaltoernooi

vrijdag 10 mei 2019
Woensdag 8 mei was het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor groep 8. Zowel de jongens als de meiden deden mee, de jongens met twee teams, de meiden met één team. Er werd gespeeld met 8 tegen 8 op een half voetbalveld. De jongens waren gewend om altijd op een groot veld te spelen, dat resulteerde misschien ook wel in een iets mindere resultaten. Ze kwamen maar moeilijk tot scoren in de kleine ruimtes die ze kregen. Van de tien teams die er mee deden mochten zij beiden, strijden om de 9e en 10e plaats. Deze strijd werd sportief, maar ook hard met elkaar aangegaan. Toch bleken beide teams even sterk en bleef het scorebord op de brilstand staan. De meiden daarentegen speelden erg sterk. Ze wonnen een paar wedstrijden, speelden gelijk en verloren er ook één. De meiden wisten het net wel te vinden, maar misten ook regelmatig het doel op een haar na. Voor het publiek was het erg leuk om naar te kijken. Het Veenvlinder damesteam werd uiteindelijk zeer verdienstelijk derde en mochten een beker meenemen naar de nieuwe school.

Het nieuwe gebouw

dinsdag 7 mei 2019
De leerlingen zijn afgelopen maandag vol enthousiasme op school gekomen in het nieuwe gebouw. Hieronder volgen 2 korte verhalen.

De nieuwe school
De nieuwe school is heel mooi en heel groot. Maar de sporthal is nog iet af. Ik weet zeker dat het mooi wordt. En er zit heel veel glas , dat vind ik heel mooi.

Cool
Het is echt cool in de school, want er zijn banken, wiebelstoelen en trapfietsen.

Netjes
Het is heel netjes, dat is heel mooi. Alles is op zijn plek, maar de jassen niet. Ik hoop dat het zo netjes blijft.

Van Meinke

De nieuwe school
We zitten voor het eerst een hele schooldag in de nieuwe school. Het plein is nu best saai en kaal.

Het klaslokaal
Het klaslokaal is groot en mooi. Er si veel glas. Het schoolgebouw is super groot.

Het werk
Het werk is hetzelfde als op de oude school, maar dan op een andere plek.

Ik ben superblij dat we op de Veenvlinder zitten!

Van Ella Milou