We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Coronamaatregelen

vrijdag 11 november 2022
Alle basisscholen in Nederland zijn verplicht een draaiboek ‘Coronamaatregelen’ op te stellen. In het draaiboek wordt beschreven welke maatregelen de school neemt in de 4 door het kabinet geformuleerd scenario's. Het draaiboek van De Veenvlinder en De Atalanta is voorgelegd aan de MR.

Op dit moment geldt de afspraak: Heeft uw kind corona gerelateerde klachten? Houd uw kind thuis en doe een zelftest. Bij een positieve testuitslag wordt de school geïnformeerd en worden de geldende richtlijnen rondom isolatie en quarantaine gevolgd.

Wij informeren als school andere ouders niet over een positieve testuitslag van een leerling. Dit doen wij alleen wanneer er sprake is van 4 of meer besmettingen binnen een groep.

Vragenlijst informatiemiddagen en - avonden

vrijdag 11 november 2022
In totaal hebben 112 gezinnen de FORMS vragenlijst over de informatiemiddagen en- avonden ingevuld. Hartelijk dank daarvoor. Dit is een respons van ongeveer 44 %.

De resultaten van de vragenlijst zijn deze week gedeeld met het team en de MR. We gaan hierover intern met elkaar in gesprek en een besluit nemen over de wijze waarop wij volgend schooljaar invulling gaan geven aan de informatiemiddag en/of -avond.

In januari zullen we een samenvatting van de resultaten, aangevuld met de conclusies, met alle ouders delen.

Sinterklaas groep 5 t/m 8

donderdag 10 november 2022
Aanstaande maandag 14 november zullen de groepen 5 t/m 8 lootjes trekken voor Sinterklaas. De kinderen krijgen deze dag een envelop mee naar huis met daarin 6 euro. Deze 6 euro is bestemd voor het cadeautje en eventueel wat lekkers.
Op het lootje staat de naam van het klasgenootje, zijn of haar wensenlijstje en eventuele hobby's.

De surprises kunnen donderdag 1 december van 14.15 tot 17.00 uur naar school worden gebracht voor de surprisetentoonstelling (voor de kinderen) op vrijdag 2 december.

Op maandag 5 december zullen wij in de klas het Sinterklaasfeest vieren met voor iedereen een mooie surprise, een gedicht en een cadeautje.

Project Nederland in de groepen 5 tot en met 8

donderdag 10 november 2022
Voor mooie landschappen hoeven we geen verre reizen te maken. Veel moois is in ons eigen land te bewonderen. Vijf weken lang gaan we Nederland ontdekken. Alle provincies, de grote steden en veel meer interessante plaatsen, rivieren en fraaie natuurgebieden. Als je de kans krijgt moet je dat ook in het echt gaan bekijken. Voor nu: veel plezier met dit project over ons eigen land.

Week 1  Nederland
Met een filmpje over typisch Nederlandse dingen gaan we start. Al snel slaan we onze atlas open. Waar ligt Nederland in de wereld? Hoe heten de 12 provincies en hun hoofdsteden? Oefenen maar. Ruim 16 miljoen mensen leven hier. Amsterdam is de hoofdstad, maar de regering vind je in Den Haag. Water was altijd een probleem in ons lage land. Met dijken en duinen proberen we droge voeten te houden. Het verhaal gaat over Hans Brinker, beroemd in binnen- en buitenland. De jongen zou in z’n eentje een overstroming hebben voorkomen. Weet je wat canals en wooden shoes zijn? We leren het bij Engels. Ook maken de leerlingen in 2-tal een poster over een provincie. Zo komen we nog meer te weten. De komende weken lezen we ook kilometers lang, zo gaan we met elkaar de afstand lezen van bijvoorbeeld Maastricht naar Den-Helder. Elke bladzijde is 1 km. Zo leze we heel Nederland door met elkaar.

En volgende week gaan we naar Groningen Friesland Drenthe
Even wat geschiedenis ophalen. De Friese meren en hunebedden in Drenthe zijn overgebleven van de ijstijd van 200.000 jaar geleden. Toen er nog geen dijken waren woonden de mensen op terpen of wierden. Veengrond is ooit ontstaan uit resten van planten. De Waddenzee is een uniek natuurgebied, waar we bij laag water kunnen wadlopen. We zijn ook best een tijdje zoet met de Topo van de drie provincies.
Bij Friese Elfstedentocht hoeven de schaatsers maar één rondje. Maar wel eentje van 200 km! We zingen een mooi lied van de Friese popgroep De Kast.

Donker buiten? Licht aan en gaan!

dinsdag 8 november 2022

Het is herfst en dat betekent dat de dagen steeds korter en donkerder worden. Fietsverlichting is dan extra belangrijk. Heb jij je fietsverlichting al gecheckt? Op www.lichtaanengaan.nl vind je een handige checklist om te kijken of jouw fietsverlichting in orde is. Zo fiets je veilig naar school, de sportclub, muziekles, vrienden en andere leuke afspraken. En je voorkomt ook nog eens een boete. Donker buiten? Licht aan en gaan!