We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

vorige pagina | volgende pagina

Geen margedagen tot de zomervakantie

donderdag 28 mei 2020
Zoals eerder aangegeven vervallen de ingeplande margedagen tot de zomervakantie.
De kinderen gaan dus op vrijdag 29 mei gewoon naar school. De kinderen van groep 1/2 tot 14.15 uur en op maandag 15 juni is de school ook gewoon open.

Alternatieve avondvierdaagse Home Edition

dinsdag 26 mei 2020
De AvondWandel4daagse Eelde-Paterswolde gaat meedoen met een alternatieve Avond4daagse. Avond4daagse – Home Edition!
De speciale editie van de Avond4daagse in deze bijzondere tijd, die deelnemers lopen vanaf hun zelf gekozen startpunt, bijvoorbeeld hun huis.

Vanaf 11 mei kunnen kinderen weer gedeeltelijk naar school en naar de opvang, maar evenementen zijn door het coronavirus tot 1 september afgelast.
Onze Avond4daagse valt in deze periode en gaat dus niet door.
De Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) geeft samen met Drenthe gezond de mogelijkheid aan de kinderen in Drenthe om de alternatieve Avond4daagse te lopen.
Samen met het gezin kunnen kinderen in één week, tussen 1 mei en 1 juli 2020, vier verschillende routes lopen van 5 of 10 kilometer.
Met een app kunnen de routes geregistreerd worden.
In samenwerking met de AW4D Eelde-Paterswolde willen we dit uitbreiden met een medaille. Kinderen die de alternatieve Avond4daagse hebben gelopen kunnen optioneel een medaille krijgen.
Bij het uploaden van deelname met bewijslast kunnen ze aanvinken of ze een medaille willen tegen betaling van 4,50 euro. In dat geval worden de contactgegevens (naam en mailadres) naar de AW4D Eelde-Paterswolde gestuurd. De deelnemer krijgt een mail van AW4D Eelde-Paterswolde om de betaling te innen en in overleg kan de medaille vervolgens opgestuurd, bezorgd of opgehaald worden.

De link voor opgave: https://drenthe-beweegt.nl/alternatieve-avond4daagse/

De komende periode

woensdag 20 mei 2020
Als team zijn we ons aan het beraden over de invulling van de komende periode voor wat betreft de toetsing van leerlingen, het rapport en de gesprekken.

Voor wat betreft de Cito-toetsen zullen alle scholen van stichting Baasis volgens 1 lijn handelen. Volgende week wordt hierover een besluit genomen. De methodegebonden toetsen (van rekenen, taal, etc.), worden na het afsluiten van een blok of hoofdstuk, gewoon afgenomen.
Als alles rondom het toetsen volledig uitgekristalliseerd is, zullen we deze info z.s.m. delen.

De leerlingen krijgen aan het einde van het schooljaar, net als anders een rapportfolio mee. Deze gaat er echter iets anders uitzien.
Naast een reflectie van de leerlingen op deze periode willen we ook graag een bijdrage van de ouders/ verzorgers. Hoe dit er precies uit zal zien, laten we nog weten.

Ten slotte: als afsluiting van dit schooljaar zal er net als anders, een voortgangsgesprek plaatsvinden met de leerkracht, het kind en zijn/ haar ouder(s)/ verzorgers(s).

We gaan weer los, dit keer op een onbewoond eiland.

woensdag 20 mei 2020
Vandaag hebben we het vlinderplein opnieuw ingericht voor het komende thema Water. De kleuters kunnen de zwembroeken aan, want de zon gaat schijnen, het water staat klaar en het onbewoond eiland ligt te wachten...

Nieuws van de bibliotheek

woensdag 20 mei 2020
Deze extra nieuwsbrief van De Bibliotheek Op School is voor alle ouders en kinderen. De tips die worden gegeven passen goed in de combinatie van onderwijs op school en online thuis. Immers, het blijven doorlezen is nog steeds belangrijk om de leesdip zo klein mogelijk te houden. Voor de lees- of luistertips hieronder moet je soms inloggen met je bibliotheekpas. Nog geen lid? Dan kun je je kind hier (zie link in nieuwsbrief) inschrijven. De bibliotheek heeft verder ook een groot aantal digitale bronnen en apps rondom lezen en informatie waar ouders en kinderen veel aan kunnen hebben. Gelukkig zijn de fysieke bibliotheken weer open.
vorige pagina | volgende pagina