vorige pagina | volgende pagina

Sportdag 2018

woensdag 19 september 2018
Donderdag 27 september organiseren we onze jaarlijkse sportdag. De groepen 1 en 2 worden gewoon om 8:30 uur op school verwacht. De groepen 3 t/m 8 worden om 8.30 uur verwacht bij de velden van vv Actief.  Groep 6 t/m 8 graag met de fiets.

De sportdag is om 12.00 uur afgelopen. De groepen 3 t/m 5 lopen terug naar de Schoollaan en de groepen 6 t/m 8 fietsen terug naar de locatie Esweg. De leerlingen gaan dus weer terug naar hun eigen lokaal waar we verder gaan met het programma tot 14:15 uur.
De OV zorgt tijdens de sportdag voor een versnapering en drinken. We adviseren om uw kind wel een flesje of bidon water mee te geven. Daarnaast wel graag een lunch meegeven voor tussen de middag,

Graag zien we de leerlingen op 27 september in sportieve kleding en sportschoenen (geen voetbalschoenen) verschijnen!

Daarbij vinden wij het belangrijk om op elk groepje een begeleider te hebben. Voor de groepen 3 t/m 8 zijn wij nog dringend op zoek naar begeleiding. Kunt u een groepje begeleiden? Dit kunt u dan doorgeven aan de groepsleerkracht van uw eigen zoon of dochter of mailen naar r.emmelkamp@stichtingbaasis.nl.

U ontvangt dan een aantal dagen voor de sportdag een schema met het groepje dat u begeleidt, alsmede de tijden.

Team obs De Veenvlinder

Eierdozen gezocht

dinsdag 18 september 2018
Binnenkort gaan we in de kleutergroepen een opdracht doen waarvoor we eierdozen nodig hebben. we zijn op zoek naar eierdozen van karton met 10 vakjes. ze kunnen bij één van de onderbouwleerkrachten afgegeven worden.

Leerlingen opgeleid tot bibliothecaris

zondag 16 september 2018
Schooljaar 2018-2019 is nu echt begonnen! Ook de bibliotheek in school is weer open. De leerlingen kunnen tijdens schooltijd weer allerlei boeken lenen. Afgelopen week zijn uit de groepen 6-7-8  een aantal enthousiaste leerlingen  opgeleid. Ze kunnen nu boeken innemen en uitlenen en weten hoe en waar de boeken opgeruimd moeten worden. Zo zorgen we samen voor een rijke leesomgeving!

Energie en ouders

vrijdag 14 september 2018
In de bovenbouw staat het thema “energie” staat de komende weken centraal bij Alles-in-1, onze methode voor de creatieve en de wereldoriëntatie vakken. We behandelen onderwerpen als duurzame energie, fossiele brandstoffen, kernenergie, etc.
Aangezien “op weg naar de wereld van morgen” één van de kernwaarden van obs De Veenvlinder is en waarbij we de maatschappij steeds meer in de school willen halen, zijn we op zoek naar ouders die iets relevants kunnen betekenen binnen dit thema. Heeft u beroepsmatig met energie te maken? Of behoort dit tot uw interessegebied? Zou u samen met de kinderen een activiteit op dit gebied kunnen ondernemen? Vindt u het leuk om met ons over uw inzet op school te brainstormen? Dan kunt u mailen met: a.berkepas@stichtingbaasis.nl. Uw ideeën worden gewaardeerd!

Even voorstellen... de nieuwe gymleerkrachten

vrijdag 14 september 2018
Hallo, mijn naam is Ronald Haverkort en ik geef dit jaar 'gymnastiek' op de Veenvlinder. Ik heb mijn opleiding gedaan op de ALO Groningen en ben in 1992 afgestudeerd. Heb veel werk gedaan als zwemtrainer/onderwijzer en ben vanaf 1994 als vakleerkracht Lichamelijke opvoeding werkzaam bij de gemeente Haren en vanaf 2009 bij stichting Baasis bij het openbaar onderwijs.
Ik woon in Groningen samen met mijn vrouw Natalie en 4 kinderen, Jutta, Mika, Jesper en Bodil. We hebben 2 katten, Flow en Flits.
Mijn grootste hobby is Windsurfen, al heb ik daar veel te weinig tijd voor. Verder ga ik graag standup paddelen, golfen en geocachen.

Via deze weg wil ik mij graag voorstellen. Mijn naam is Susan Menger en ik ben al een aantal jaren vakleerkracht lichamelijke opvoeding. Mijn eerste aanstelling was in de gemeente Haren. Daar heb ik op bijna alle basisscholen wel lesgegeven. Mijn langste tijd heb ik in Glimmen gewerkt aan twee basisscholen uit het dorp.
Mijn andere scholen naast de Veenvlinder zijn obs de Westerburcht en obs Ter Borch. Op de Veenvlinder geef ik dit jaar les aan groep 3/4 en groep 4. Mijn gezin bestaat uit vijf personen, waaronder mijn echtgenoot en drie zonen. De oudste zoon is nu bezig met de ALO en kan over twee jaar mijn collega zijn! Ons hele gezin is veel met sport bezig en aan de keukentafel wordt daar dan ook veel over gesproken.
Lesgeven in het basisonderwijs is na al die jaren nog steeds mijn passie. Kinderen alles leren over sport en hoe met elkaar om te gaan tijdens het bewegen, is zeer boeiend en fantastisch om te mogen doen.

vorige pagina | volgende pagina