We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

vorige pagina | volgende pagina

Alles in 1 thema Dieren week 3 en 4

dinsdag 20 september 2022
Afgelopen maandag zijn we gestart met het thema vogels.
We genieten van een film over vogels, beleef de lente. Erg leuk om te kijken. Ook deze keer maken we de opdrachten die erbij horen. We lezen over de grote struisvogel. Wel eens gehoord van arendsogen of biddende torenvalken? Sommige vogels kunnen uitstekend in het donker zien. En wat zijn er veel verschillende soorten snavels, vraag uw kind er maar eens naar.

Volgende week gaan we ons verdiepen in amfibieën en reptielen.
Voor krokodillen, padden en slangen zijn veel mensen bang. We leren ze beter kennen in een film. Wat zijn amfibieën en reptielen, waar leggen ze hun eieren en waar leven ze? We lezen de fabel over de haas en de schildpad. Op de computer bekijken we de paddentrek. Ook bij tekenen en handvaardigheid staan dieren centraal en we zingen volop het Kinderen voor kinderen lied voor de Kinderboekenweek.

Sportdag groepen 1 en 2

vrijdag 16 september 2022
Vrijdag 16 september  zijn we de dag   gestart met een gezamenlijke  heerlijke sportieve sportdag. De 4 onderbouw groepen werden verdeeld in verschillende groepjes die door een ouder werden begeleid. Via deze weg willen we jullie nogmaals bedanken voor jullie inzet en hulp.
Wat hebben de kinderen genoten van alle sportieve opdrachten en gelukkig bleef het grotendeels goed weer. Mooi om te zien hoe een ieder zijn sportieve kunsten kon laten zien.
We hebben ze o a. zien Skippyballen, kloslopen, bellenblazen, blikgooien, pittenzakken gooien in een hoepel etc.
Hieronder enkele sfeerimpressies van deze goed georganiseerde ochtend.

De oudervereniging zoekt nieuwe leden

vrijdag 16 september 2022
De oudervereniging bestaat uit een groep enthousiaste ouders en organiseert, samen met leerkrachten, activiteiten voor school.
Denk hierbij aan Sinterklaas, Kerst, het Vlinderfeest en Pasen.

Het is ontzettend leuk om op deze manier betrokken te zijn bij school en mee te kunnen denken over de activiteiten en te helpen bij de voorbereidingen en op de dag zelf.

De Veenvlinder is flink gegroeid afgelopen jaren en daarom zoeken we versterking bij het organiseren van al deze activiteiten.
Vind je het leuk om aan te sluiten en ben je creatief en heb je tijd om mee te helpen bij de activiteiten (vaak overdag), dan ben je van harte welkom bij de OV!
Je kunt je aanmelden bij de leerkracht van je kind of aangeven dat je interesse hebt.

Hulp gevraagd bij het fruit snijden!

donderdag 15 september 2022
Ons schoolfruitproject is alweer in volle gang. De kinderen krijgen een aantal weken op de woensdag, donderdag en vrijdag fruit aangeboden. Sommige fruitsoorten zijn zo uit te delen zoals bijvoorbeeld een appel. Dit regelen de leerkrachten zelf, maar er zijn ook fruitsoorten die moeten worden gesneden en verdeeld. Nu hebben we al een fantastische groep ouders/ begeleiders die dit voor ons doen. Helaas kan natuurlijk niet iedereen altijd meehelpen en moeten we de vrijwilligers ook nog verdelen over twee locaties (Boomgaard en Schoollaan).

We kunnen nog wel wat hulp erbij gebruiken. We proberen het snijden vaak te plannen op een woensdag of vrijdagochtend (aanvang 8.30). Wilt u deze groep vrijwilligers versterken dan kunt u zich aanmelden bij e.doesburg@stichtingbaasis.nl .
Graag met vermelding van uw telefoonnummer zodat ik u kan toevoegen aan de fruitvlinder app (indien gewenst) waarin we iedere week aangeven wat voor fruit er komt en op welke dag we hulp nodig hebben.

Inschrijven 4 MIJL Groningen

donderdag 15 september 2022
Zondag 9 oktober is het zover en gaan we weer van start met de 4 mijl van Groningen. De kinderen kunnen weer worden aangemeld.

Het aanmelden gaat als volgt: stuur de volgende gegevens naar E.doesburg@stichtingbaasis.nl

Gegevens kind:
Voornaam
Achternaam
Man/vrouw
Geboortedatum
Gegevens contactpersoon:

Voor de Betaling kunt u € 11,50 pp. overmaken naar rekeningnummer
NL36 RABO 0107751372
ten name van "OV (Oudervereniging) obs de Veenvlinder Eelde"
Belangrijk! Vermeld de naam van uw kind(eren) en 4 mijl bij de overschrijving.

De inschrijving geldt na betaling.

We zijn inmiddels al met onze wekelijkse training op donderdag begonnen, mocht uw kind ook mee willen trainen dan is hij of zij van harte welkom. We verzamelen donderdags om 14.30 bij de tafeltennistafel en zijn dan ongeveer een half uur tot drie kwartier onderweg.

vorige pagina | volgende pagina