We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

vorige pagina | volgende pagina

Kookworkshop

vrijdag 24 januari 2020
Deze keer werd groentesoep gemaakt, een gerecht dat heel goed past bij het opa en oma thema. Onder begeleiding van Mem (moeder van Finn) werd het stappenplan doorgenomen, de voorbereidingen getroffen, de handen gewassen en de groente gesneden. En wat rook het heerlijk in school. De soep werd eerlijk verdeeld en tot de laatste druppel opgegeten. Daarna volgde de afwas.

Van de Leerlingenraad

Beste ouders,

Voorstellen
Wij willen u kennis laten maken met de nieuwe leerlingenraad van 2019-2020.
Groep 6 = Elise en Owen.
Groep 7 = Isa en Teuntje.
Groep 7/8 = Bjarn en Rikke.
Groep 8 = Germa en Mathijs.
Voorzitter = Mathijs (8a)
Secretaris-duo = Isa en Teuntje (7a)

Tiny Forest
- De veenvlinder krijgt een eigen stukje bos.
- Uit elke klas zijn er twee leerlingen die van de natuur houden en die  gaan
  helpen met het stukje bos die de school krijgt.
- Dat stukje bos moet wel een leuke naam krijgen, daarom is er een
  prijsvraag, kinderen en ouders kunnen een leuke naam bedenken en op
  schrijven, dat briefje met de naam kun je inleveren bij de Leerlingenraad tot
  en met vrijdag 7 februari 2020.
- De leerlingenraad telt de stemmen bij elkaar op, en kijkt welke naam er leuk
  is voor het stukje bos.

Ballen op het dak van de sportschool
Veel kinderen spelen met hun bal maar dan gaat hij op het dak. Er zijn 2 leerlingen naar meester Roland geweest om te vragen of er een oplossing is. Het antwoord was daarop: We hebben geen hoge ladder dus dan gaat het lastig worden. Er liggen al 7 ballen op het dak.

*Noot van de redactie:
Inmiddels heeft de sporthal een hoge ladder gekregen waar Roland de concierge, af en toe gebruik van mag maken om de ballen eraf te halen.

Met vriendelijke groet,
De leerlingenraad 2019-2020.

Verkeerssituatie rondom de school

vrijdag 24 januari 2020
Voor wachtende ouders, opa's en oma's, etc.
Een vriendelijk doch dringend verzoek om niet op het fietspad te gaan staan bij het ophalen van de kinderen.

Voor fietsers

Natuurlijk hopen we als Gezonde school dat zoveel mogelijk kinderen lopend of op de fiets naar school komen. Sinds enkele weken kunnen fietsers zowel vanaf de brug als vanaf de Legroweg, de school bereiken.
Daarom het verzoek allemaal goed rechts te houden om gevaarlijke situaties te voorkomen. We hebben de gemeente gevraagd nog een streep op het fietspad aan te brengen om dit nog duidelijker te maken.

Voor automobilisten
Wanneer er -hopelijk incidenteel- gebruik gemaakt wordt van een auto, kan deze vanaf volgende week op de Parkeerplaats van de scholen en de sporthal gezet worden. Behalve het aanbrengen van lantaarnpalen, worden de laatste werkzaamheden vandaag afgerond. We vragen de bestuurders het rondje op de parkeerplaats linksom te rijden, dus vanaf de Legroweg, eerst langs het water en vervolgens aan de kant van de sporthal het terrein weer te verlaten. Zo creëren we gezamenlijk de meest veilige situatie.

Bouwwerkzaamheden kinderdagverblijf
Zoals u hebt kunnen zien, zijn de werkzaamheden voor het kinderdagverblijf van Skid inmiddels gestart. Dit zal de komende periode af en toe nog enige overlast geven. Eind maart zal dit volgens de verwachting afgerond zijn.

schoonmaakbedrijf CSU zoekt schoonmaker voor de school

vrijdag 24 januari 2020
Het bedrijf dat onze school schoonmaakt zoekt nieuw personeel. Hier staat meer informatie over deze vacature.
Geef deze informatie s.v.p. door aan mensen die hier wellicht belangstelling voor hebben.

Tiny Forest

vrijdag 24 januari 2020
De Gemeente Tynaarlo heeft besloten dat er een aantal Tiny Forests in de gemeente gerealiseerd gaan worden. Eén daarvan komt in Eelde-Paterswolde, schuin tegenover de Veenvlinder aan de Burg. J.G. Legroweg. Op dit stukje grond, tussen het terrein van VV Actief en de Zevenhuizerweg, staat momenteel een sparrenbosje.
De Veenvlinder heeft het Tiny Forest mogen adopteren. Hierdoor zijn we, in samnwerking met IVN, extra betrokken bij het bosje en mogen we helpen bij het ontwerpen, aanplanten en beheren. Daarnaast mogen we ook een naam geven aan het bosje.
Uit de groepen 1 t/m 7 zijn kinderen geselecteerd die veel affiniteit hebben met de natuur, zij vormen de Tiny Forest Rangers.

Afgelopen donderdagmiddag zijn ze, onder leiding van juf Ynske, voor eerst bij elkaar geweest en is er een start gemaakt met een ontwerp van het Tiny Forest. In groepjes hebben ze bedacht wat ze allemaal in het bosje zouden willen hebben. Het was een superleuke sessie met allemaal bruisende kinderen.

Wie bedenkt de mooiste naam?
De leerlingenraad heeft een prijsvraag uitgeschreven voor de naam van het bosje. Inzendingen kunnen tot vrijdag 7 februari worden ingeleverd. Zie hiervoor het stukje van de L-raad zelf.
vorige pagina | volgende pagina