We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

vorige pagina | volgende pagina

Streetwise groep 7/8 15 april 2021

vrijdag 16 april 2021
Donderdag hebben de groepen 7/8 meegedaan aan de les van Streetwise. Ze kregen een presentatie over de gevaren in het verkeer met vooral aandacht voor muziek en appen op de fiets. Verder hebben ze een parcours afgelegd met de fiets om de behendigheid te oefenen en de regels toe te passen. Ze hebben ervaren hoe het voelt om met een rugzak van 5 kilo rond te fietsen en hoe is om vermoeid deel te nemen aan het verkeer door middel van een speciale bril. Als laatste kregen ze een uitleg over de remweg van de fiets en een auto. Het was een erg interessante en leerzame ochtend!

Remweg, best een eye-opener.

vrijdag 16 april 2021
Donderdag hebben we aan den lijve ondervonden hoe lang de remweg van een auto wel niet is....!  9 meter!!  En voordat een auto (plotseling) remt heeft de automobilist 1 seconde reactietijd nodig, dat is nog eens 14 meter extra!!
Zelf vol op de rem trappen was toch wel de highlight van de middag.

Laatste week thema Vervoer en Verkeer groepen 5 tot en met 8

donderdag 15 april 2021
We gaan volgende week alweer de laatste week in van ons thema Vervoer en Verkeer. Deze week gaat het over de lucht en ruimtevaart.
Vliegen als een vogel, dat wilden mensen altijd al. Maar het duurde lang voordat men het geheim van vliegen ontdekte. We vliegen (in de film) naar Texel en horen onderweg over vliegbrevet en vliegangst. We lezen over straalmotoren en vliegtuigen waar meer dan 500 mensen in kunnen. Met raketten kunnen we de ruimte in. Mensen stapten al rond op de maan.
Kortom we worden meegenomen in de lucht en ruimtevaart.

Groep 4b, filosoferen en de digitale klok

woensdag 14 april 2021
Zo nu en dan komen er mooie levensvragen aan bod waarbij het creatieve brein flink geprikkeld word! We begonnen met vragen zoals: hoe worden paaseitjes gemaakt, waar is brood van gemaakt, hoe ontstaat water naar de vraag hoe is de wereld ontstaan! Er kwamen prachtige gedachtegangen aan bod. Deze hebben de kinderen vastgelegd middels een tekening. Het was genieten!

Voor thuis, mochten ouders zin en tijd hebben, oefenen met de digitale tijd is toegestaan!!

Groepen 7 en 8 brengen bezoek aan monument De Duinen

dinsdag 13 april 2021
13 april 1921, Eelde is 76 jaar geleden bevrijd. De groepen 7 en 8 hebben die dag een bezoek gebracht aan het monument De Duinen. Veel kinderen wisten  niet van het bestaan van het monument en het verhaal erachter. Bij het monument werd  het verhaal over de familie Meijer en de onderduiker Hans van Hessen verteld door een gastspreker. Wat het extra spannend maakte is het zien van het onderduikershol in de bossen naast het monument. Na het leggen van bloemen bij het monument en het houden van 1 minuut stilte gingen we weer terug naar school.
vorige pagina | volgende pagina