We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

vorige pagina | volgende pagina

Alles in 1 projecten en thema's schooljaar 2020 - 2021

vrijdag 3 juli 2020
In de drukke periode van het afsluiten van het schooljaar, zijn we ook bezig met de voorbereidingen voor het komende schooljaar. We werken op de Veenvlinder met thema's zodat de kinderen betrokken zijn en er samenhang is in de leerstof.

In het volgende schooljaar (start 17 augustus) zijn de thema's voor zover bekend in groep 1/2:
De nieuwe groep, Fruit/vruchten, Dieren in de herfst, Sinterklaas, Kerst, Sprookjes, Vogels(techniek), Kunst(museum), Bouwen(hutten), Bloemenwinkel.

De thema's bij de leesmethode Lijn 3 zijn: Een nieuwe groep, De boom, Smakelijk eten, Op wielen, Het is feest, Zon-maan-sterren, De schat, Kunst, Dieren, Een hut bouwen, Overal water.

De thema's bij alles in 1 in groep 4 zijn:
Waar is het?, jij en ik, wanneer was dat?, hoe werkt het?, wat groeit en bloeit.

Vanaf groep 5 zijn de alles in 1 thema's: Afrika en Azië,  voeding, Gouden Eeuw, vervoer en verkeer en het milieu en de kringloop.

Natuurlijk gaan we hier weer leuke en mooie thema’s van maken. We zijn ook nieuwsgierig naar wat u als ouders voor ons hierin kunnen betekenen. Wellicht heeft u leuke ideeën, leuke informatie of lijkt het u leuk om een gastles te geven over een van deze thema’s. Zou u dit dan persoonlijk of via de mail willen doorgeven aan:
Voor groep 1/2: juf Ynske,  y.pieters@stichtingbaasis.nl
Voor groep 3 t/m 8: juf Tsjitske,  t.stoel@stichtingbaasis.nl

Fijne vakantie

vrijdag 3 juli 2020
Bij deze willen we alle (groeps) ouders bedanken voor de ontzettend lieve presentjes. We worden er bijna verlegen van.

We wensen iedereen een hele fijne en veilige vakantie en we zien iedereen graag op maandag 17 augustus weer terug op school.

gymschoenen groepen 1 en 2

vrijdag 3 juli 2020
Alle kinderen van groep 1 en 2 hebben de binnenschoenen en/of gymschoenen (die ze herkenden) meegenomen naar huis. Er zijn er nog een paar achtergebleven op school.

Omdat het onoverzichtelijk en rommelig werd, verzoeken we de ouders om de kinderen na de zomervakantie alleen nog  goedpassende gymschoenen (met stroeve zool en elastiek en klittenband) mee te geven die op school mogen blijven en dus geen binnenschoenen / sloffen.

Afscheid groep 8

vrijdag 3 juli 2020
Groep 8 heeft woensdagavond afscheid genomen van De Veenvlinder.
Ze kwamen de school in over een rode loper. Samen met hun ouders hebben ze naar de film gekeken die door groep 8 is gemaakt.
De ouders en kinderen keken naar de film verdeeld over 6 klassen om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.
Het was een gezellige avond.
We wensen de leerlingen van groep 8 een succesvolle en leuke tijd in het voortgezet onderwijs. Kom gerust nog een aan om je ervaringen met ons te delen.

Veranderingen door het Covid-19 virus

vrijdag 3 juli 2020
Vanwege het Covid-19 virus hebben we een aantal zaken moeten aanpassen. Sommige veranderingen willen we het liefst zo snel mogelijk weer achter ons laten, anderen daarentegen hebben ons, maar ook meerdere ouders/ verzorgers aan het denken gezet. We hebben meerdere reacties ontvangen, waarvoor dank!:
  • Traktaties van jarige leerlingen
    Het is al jaren de traditie dat de kinderen mogen trakteren als ze jarig zijn. We zien als Gezonde School graag dat er dan op iets gezonds getrakteerd wordt. Helaas blijkt dit in de praktijk soms weerbarstig.
    Verder zijn de traktaties heel verschillend (er komen soms overdadige traktaties voorbij) waardoor sommige kinderen dit als lastig of vervelend  ervaren.
    Ook worden sommige kinderen door allergieen soms uitgesloten van traktaties.
    Kortom: het lijkt ons goed om van deze traditie voorgoed afscheid te nemen. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen aandacht wordt besteed aan een jarige: integendeel! We maken er in de klas een mooi feestje van. In iedere bouw worden hierover afspraken gemaakt waarbij de jarige Job of Jet zich de gehele dag echt jarig voelt!

• Start van de dag                                                                                Vanaf 8.15 u. mogen alle leerlingen binnen komen. Zolang de Corona maatregelen aanhouden verzoeken we ouders buiten de school afscheid te nemen van de kinderen. We hebben gemerkt dat er hierdoor een veel rustiger start van de dag ontstaat voor de leerlingen en de leerkracht. Daarom willen we -zodra de regels versoepeld worden- dit deels continueren. Voor het contact tussen ouders en leerkracht bieden we ouders 2x per week (maandag en vrijdag) de gelegenheid om binnen te komen. Ook kunnen leerlingen hun ouders dan laten zien of vertellen waar ze op dat moment over werken. De overige dagen zullen de kinderen zelfstandig binnen komen.
We realiseren ons dat iedereen hier anders overdenkt en dat we het hierin nooit iedereen tevreden kunnen stellen. Daarom zullen bovengenoemde maatregelen op termijn geëvalueerd worden en zullen we ook de mening van de kinderen en ouders/ verzorgers hierin betrekken.

vorige pagina | volgende pagina