We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

vorige pagina | volgende pagina

Waterbeestjes zoeken groep 4b

donderdag 24 juni 2021
Wat was dit een gave en interessante activiteit zeg! Kids hebben genoten!

Groep 3a

donderdag 24 juni 2021
De laatste weken zijn al in zicht. Afgelopen week zijn we begonnen met een nieuw thema 'overal water'. In dit nieuwe thema leren we onder andere over verschillende soorten water en leren we ook de laatste letters als de X en de Y. Verder wordt er ook in het laatste thema aandacht besteed aan verkleinwoorden en woorden met meerdere klankgroepen.

Gisteren zijn we met elkaar naar de Schoollaan geweest en hebben daar de nieuwe klassen bekeken en lekker gespeeld op het schoolplein.

Vandaag hebben we in de vijver bij school gezocht naar waterbeestjes. De kinderen hebben voornamelijk watervlooien en schaatsenrijders gevangen met hier en daar nog een kikkervisje.

Verder wordt er deze laatste weken nog hard gewerkt en geknutseld over het nieuwe thema.

Groep 3b

donderdag 24 juni 2021
Wat gaat de tijd snel, nog even en het schooljaar is voorbij.
Voor het lezen zijn we gestart met het laatste thema, overal water. In dit thema leren we nog de letters X, Q en Y. We lezen vaak in tweetallen samen op een plekje  in de klas, op of onder de tafel, lekker liggend op de grond enz. We  hebben al geknutseld bij dit thema en hebben donderdag 24 juni waterbeestjes gevangen bij de vijver van school. We hebben kikkervisjes, kleine kikkers, waterschorpioentjes, waterslakken, veel kleine beestjes en zelfs een vis gevangen!
Woensdag 23 juni hebben we een gezellige dag gehad met de beide groepen 3. Gestart met een rekenspel op het plein, daarna gingen we lopend naar de schoollaan. Hier hebben we in de lokalen gekeken waar de kinderen volgend schooljaar komen. Op het kleine plein hebben we heerlijk gespeeld met speelmateriaal van de sport en spelbus. Vervolgens zijn we lopend naar het bos gegaan en hebben een heerlijk ijsje gegeten.
En nu op naar de laatste twee weken....

Rapporten

vrijdag 18 juni 2021
Het is gebruikelijk dat de kinderen voorafgaand aan het ouder-kindgesprek het rapport meekrijgen. Deze keer geldt dit niet voor de groepen 3 t/m 8 omdat de citotoetsen als gevolg van de schoolsluiting later zijn afgenomen en deze gegevens wel meegenomen moeten worden in het rapport. De rapporten gaan daarom op donderdag 8 juli mee. De leerlingen van groep 8 krijgen het rapport op de afscheidsavond (woensdag 7 juli) mee.

De leerlingen van de groepen 1 en 2 krijgen het rapport wel voorafgaand aan het ouder-kindgesprek mee. Dit kan omdat er geen citotoetsen bij de kleuters worden afgenomen.

Parro

vrijdag 18 juni 2021
Alle ouders zijn in een mail uitgenodigd om zich aan te melden voor Parro.
75 % van de ouders heeft dit inmiddels gedaan. We hebben het invoeren van Parro wat eerder gedaan dan gepland was omdat we met dit programma de ouder/ kindgesprekken heel efficiënt in konden plannen. Dit programma blijven we de komende jaren gebruiken.
Met de licentie op Parro kunnen we ouders in korte lijnen op de hoogte houden van zaken die in de groep van uw kind spelen. Tevens kunnen we de gesprekken dus eenvoudig inplannen en u kunt hierbij zelf een dag en tijd kiezen.
Uiteraard blijven we u ook informeren via de Vlinderinfo.

Parro kent de volgende opties:

Tabblad 1: Groepen Hier ontvangt u nieuws en mededelingen, eventueel met foto,van de groep(en) van uw kind(eren).

Tabblad 2: Agenda Hier vindt u de specifieke klasgebeurtenissen, zoals excursies en klassenactiviteiten. Soms wordt daarbij gevraagd of u aanwezig bent of niet. Voor de oudergesprekken zult u in Parro een uitnodiging ontvangen. U kunt dan direct inschrijven op een van de aangegeven tijden.

Tabblad 3: Gesprekken Heeft u een mededeling of een vraag voor de leerkracht, dan gebruikt u de optie ‘Gesprekken’. Gebruik deze optie alleen voor een korte organisatorische vraag. Achter de naam van de leerkracht ziet u op welke momenten de leerkracht beschikbaar is. De leerkrachten lezen de berichten na de schooltijden.

Tabblad 4: Instellingen
o Profiel: hier kunt u zelf uw instellingen aangeven en aanpassen; o.a. uw naam en wachtwoord, een foto van uw kind en uw privacy-voorkeuren.
o Meldingen: hier geeft u aan wanneer u Parro-meldingen in uw mail wilt ontvangen. Daarnaast is het belangrijk om in te stellen wanneer u de meldingen op uw telefoon ontvangt. Dit zorgt er namelijk voor dat u geen informatie mist!
vorige pagina | volgende pagina