vorige pagina | volgende pagina

Nieuws vanuit de MR

vrijdag 24 mei 2019
Op donderdag 9 mei heeft er weer een MR vergadering plaatsgevonden. Hieronder een kort verslagje van het besprokene.
  • Eerste ervaringen nieuwe schoolgebouw; School heeft gebouw volgens eigen visie ingericht, nu was het spannend of die visie ook daadwerkelijk in de praktijk kon worden gebracht. De eerste ervaringen zijn hierin erg positief. De mogelijkheden van het gebouw worden nu al goed benut, dit zal in de komende periode verder worden uitgebouwd. Er zijn logischerwijs wat praktische probleempjes, school is drukdoende om hier een oplossing voor te vinden.
  • Buitenterrein; ruimte is nu nog minimaal. Groene gedeelte is nog in ontwikkeling, daarnaast is de sporthal nog niet klaar. Hierdoor zal tijdelijk een rooster gemaakt worden waarbij met name de bovenbouwgroepen meer gesplitst gaan worden, om deze leerlingen meer ruimte te geven. Tijdens de pauze van de onderbouw zullen groep 8 leerlingen gaan ondersteunen
  • Formatie en schoolorganisatie; er liggende verschillende opties voor wat betreft de groepsverdeling, binnenkort maakt het team hierin een weloverwogen keuze. Er is vacatureruimte die evt. door mobiliteit ingevuld kan worden. Zodra alles rond is, zal dit richting de ouders gecommuniceerd worden.
  • Werkverdelingsplan; iedere school gaat nu werken met het overlegmodel. In principe is dit op De Veenvlinder al het geval, keuzes en verdeling taken worden in goed overleg gemaakt.
  • Leerinhouden; team heeft gekozen om vanaf aankomend schooljaar te gaan werken met Taal Apart, dit is de taalmethode passende bij Alles-in-1. Dit houdt in dat vanaf aankomend schooljaar alle vakken ge├»ntegreerd worden aangeboden op projectbasis, behalve bij rekenen, waar nog wel een aparte methode voor zal blijven. Het team vindt deze werkwijze het beste aansluiten bij de eigen visie en kijkt er naar uit om met de methode te gaan starten.
De volgende vergadering vindt plaats op donderdag 20 juni. Eenieder is welkom om een MR vergadering bij te wonen.
Mocht u vragen of opmerkingen hebben, ons mailadres is mr.veenvlinder@stichtingbaasis.nl

Schoonmaakbedrijf CSU zoekt schoonmaker voor de school

donderdag 23 mei 2019
In de link hieronder staat een vacature van ons schoonmaakbedrijf.
Zij zoeken een schoonmaker voor een deel van onze school.

Peuterinstuif op woensdag 29 mei

vrijdag 17 mei 2019
Op woensdagochtend 29 mei is er gelegenheid voor peuters om mee te spelen met de kleuters van 9 tot 10 uur. Ouders zijn dan uiteraard ook van harte welkom.

Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon om 9.00 uur binnenlopen, via de hoofdingang. Jullie worden dan ontvangen en verwezen naar de betreffende groep.

Afsluiting Scoor een boek groep 6

dinsdag 14 mei 2019
Vandaag was de afsluiting van het leesproject Scoor een boek op de voetbalvelden van Vries. Hier werden allerlei sport activiteiten georganiseerd voor de groepen 6 van de gemeente Tynaarlo, zoals bandslingeren, samen met de hele groep zo vaak mogelijk een rugby bal vangen, lat en paal schieten, basketbalfun en een letterspel. Sportief met elkaar bezig zijn en heerlijk in de zon. Fantastische ochtend gehad en wie kwam er aan het eind nog even langs, Groby van FC Groningen. Hij werd volop geknuffeld door iedereen.

Er zijn in de afgelopen weken meer dan 4000 boeken gelezen door de leerlingen van de Gemeente Tynaarlo. Super!

Moederdag

vrijdag 10 mei 2019
Aanstaande zondag is het Moederdag en we wensen alle moeders die dag veel verwennerij.
Net zoals vorig jaar hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 een cadeautje gemaakt.
De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben dat niet gedaan. Hiervoor is vorig jaar gekozen omdat de beschikbare tijd voor de creatieve vakken onder druk staat en wordt besteed aan de methode Alles in 1.
vorige pagina | volgende pagina