vorige pagina | volgende pagina

Paddenstoelencakejes

donderdag 14 november 2019
Vandaag sloten we het thema herfst af met het maken van paddenstoelencakejes  Zoë, Timnit, Ilse, Ebben en Eveline ( moeder van Zoë) hebben genoten. En wij... hebben gesmuld.

Ontbijtje met de wethouder

maandag 11 november 2019
Afgelopen vrijdag (8-11) heeft onze klas gezellig ontbeten op het gemeentehuis, met de wethouder van onderwijs.  Dit jaar viel de eer aan onze school, en onze groep mocht samen met de L-raad naar Vries.

De burgemeester zelf was afwezig maar we werden hartelijk ontvangen door Pepijn Vemer, de wethouder van onderwijs.  Waarna we aan een gezellig gedekte tafel (door onze eigen Roland en Janneke) heerlijk hebben ontbeten.

Na het ontbijt nam de L-raad van groep 7a een cheque ten behoeve van het vergeten kind in ontvangst.  Daarna kregen wij een rondleiding door het gemeentehuis.  En als afsluiting mochten de kinderen zelfs even plaatsnemen in de zetels van de raadszaal, waarbij bij sommigen toch echt de eerste politieke ambities begonnen te borrelen.

Staking

vrijdag 8 november 2019
Op woensdag 6 november was de school dicht in verband met de onderwijsstaking. Het doel van de staking is om het beroep van leerkracht basisonderwijs aantrekkelijker te maken door minder werkdruk en een hoger salaris. Waardoor het lerarentekort niet een nog groter probleem gaat zijn in de toekomst.

Het team van de Veenvlinder heeft 6 november oa. de werkdruk besproken.
We begonnen met opfrissing van de kennis over timemanagement en hebben gesproken over prioriteiten stellen en planmatig werken.
Daarna hebben we geïnventariseerd welke werkdrukverminderende maatregelen er al zijn getroffen. Zoals inzet conciërge, onderwijsassistenten, bouwcoördinatoren, vakleerkrachten enz.
Met elkaar hebben we vervolgens gesproken welke zaken maken dat er werkdruk is en hierbij, waar kon, concrete acties uitgezet of actiepunten van gemaakt.

Kunst in de klas

woensdag 6 november 2019
In groep 3 is Meester Bert gestart met de kunstlessen. We spelen met elkaar zelf gemaakte toneelstukjes. Drie kinderen kozen een "wie, wat, waar" plaat.
Daarmee gingen we een toneelstukje bedenken. Deze keer kampeerden we op de camping, moesten tenten opzetten, roosterden marshmallows, vonden een schat, die ons veranderde in piraten, op een schip, in een andere tijd. Heel spannend allemaal. Volgende keer een nieuw avontuur.

Voorstelling Wie maakt het vuur aan?

maandag 4 november 2019
K&C menu, deze keer een interactieve muziekvoorstelling over vroeger. De oertijd, wie maakte het vuur? Leren hoe de mensen leefden. Bijvoorbeeld hout sprokkelen, jagen, wat deden ze met de huiden en  je moest vroeger zelf voor je eten zorgen, brandnetelsoep maken of vruchten zoeken.
vorige pagina | volgende pagina