vorige pagina | volgende pagina

Afsluiting Alles-in-1 donderdag 22 februari

dinsdag 20 februari 2018

Aanstaande donderdag worden in de verschillende groepen de projecten van Alles-in-1 afgesloten. Alle groepen laten jullie in hun eigen lokaal iets zien van wat ze hebben gedaan en geleerd.

Hierbij een kort overzichtje hoe laat, wat te zien is op de locatie Schoollaan:
11.15 u.:
In de groepen 4 en 5 geven kinderen verschillende presentaties;
In groep 4 vertellen de kinderen op verschillende manieren informatie uit het project, n.a.v. de presenteerlessen.
In groep 5 gaan de kinderen aan de slag met de spreekbeurt en laten ze zien hoe ze dat doen.

11.30 u.:
In de groepen 1/2 laten de kinderen iets zien waarover gewerkt is in de afgelopen weken (de Oertijd en alles over boeken)

11.45 u.:
Omdat in de groepen 3 het leesonderwijs centraal staat, kunt u zien hoe er in deze groepen gewerkt wordt met de leesmethode 'Lijn 3'. Planeten is op dit moment het thema.

Aan de locatie Esweg vindt de afsluiting van het project de Gouden Eeuw plaats.
De presentaties worden op het volgende tijdstip gehouden;

• groep 6 en 7 om  13:30-13:45 uur in de eigen groep.
  • groep 7/8 en 8 om 13:45-14:00 uur in de eigen groep.

Alle ouders en/of belangstellende zijn van harte welkom!
    We hopen u donderdag 22 februari allemaal te zien.

Team obs De Veenvlinder

4e kleutergroep en verhuizing van groep 3B

vrijdag 9 februari 2018
Na de voorjaarsvakantie starten we met een 4e kleutergroep. Hiervoor hebben we een tijd geleden een aanvraag ingediend bij het bestuur. Gezien de groei van de school en de nu al redelijk volle kleutergroepen mogen we de leerlingen, die vanaf nu tot de zomervakantie nog instromen, opvangen in een extra kleutergroep. We zijn hier natuurlijk erg blij mee!
De 4e kleutergroep krijgt een meester. Zijn naam is Marijn van Wijk. Marijn gaat de komende weken al enkele dagen meedraaien in de verschillende kleutergroepen en gaat na de voorjaarsvakantie starten met zijn eigen groep. In de volgende Vlinderinfo zal Marijn zich voorstellen. We wensen hem een fijne tijd op obs De Veenvlinder.

De extra  groep wordt gehuisvest in het lokaal van groep 3B (juf Magalien en juf Alida). Deze groep zal naar de bovenverdieping verhuizen, waar nu de bibliotheek te vinden is. De boeken van de bieb worden verdeeld over de verschillende groepen aan de Schoollaan, tot we naar het nieuwe schoolgebouw gaan.

Opbrengst kerstkaartenactie

vrijdag 9 februari 2018
We zijn heel blij met de opbrengst van de kerstkaartenactie. De gezamenlijke inzet heeft 2119 euro opgeleverd.
Heel erg bedankt voor jullie inzet. We tellen het op bij de opbrengst voor het nieuwe schoolplein.

Van een deel van het sponsorgeld zijn knotshockeysticks en ballen aangeschaft.
De kinderen hebben er nu dus ook al plezier van.

Werken rondom ridders

vrijdag 9 februari 2018
Groep 4 is na de dino's nu aan het werken rondom ridders en kastelen. Vorige week hebben de leerlingen een eigen schild ontworpen op papier. Deze week zijn ze begonnen om het eigen ontwerp op grote schilden te tekenen. Wat een enthousiasme!

Op reis naar de prehistorie

vrijdag 9 februari 2018
Alle leerlingen van groep 1 en 2 hebben vandaag een grote sprong gemaakt. Een sprong in de tijd! We hebben namelijk naar een voorstelling gekeken waarbij we samen met Nathalie op reis gingen naar de prehistorie. We maakten kennis met Blub de vis, Lotte de vuurbewaker en met Mammoet, die wel hele erge kiespijn had. Met deze voorstelling hebben we het project van Kleine Wolf afgesloten.
De leerlingen hebben ontzettend genoten!
vorige pagina | volgende pagina