emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Ouderparticipatie en integratie.

woensdag 27 februari 2019
door juf Rosan
Op maandag 11 februari jl zijn we weer gestart met een koffie bijeenkomst voor de ouders en overige belangstellenden van de taalklas. Het eerdere initiatief van Aletta is hiermee weer nieuw leven ingeblazen. De opkomst heeft alle verwachtingen overtroffen. Wat een grote groep belangstellenden. Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers hebben we kennis gemaakt met elkaar.
De kennismaking hebben we vorm gegeven, door tekeningen te maken van de gezinnen. Aantal gezinsleden, waar komen we vandaan, hoe lang zijn we al in Nederland, waar wonen we nu etc. Degenen die zich in het Nederlands nog niet zo goed verstaanbaar kon maken, werd geholpen door een andere ouder door onder andere te vertalen.
Erg bijzonder om te zien, dat er ouders waren van kinderen, die inmiddels zelf niet meer naar de taalklas gaan, maar regulier onderwijs genieten. Deze ouders, stonden de ouders die net een paar weken in Nederland zijn goed bij. Telefoonnummers en gegevens werden onderling uitgewisseld.
Inmiddels zijn we twee keer bij elkaar geweest en zijn het vrolijke gezellige momenten, waarbij iedereen bereid is elkaar te helpen met de meest uiteenlopende vraagstukken.
De bijeenkomsten worden in eerste instantie door Josefien Stenvers en Ria Oddens (onze vrijwilligers van de taalklas) georganiseerd op maandag ochtenden vanaf 8.30-9.30 uur, Veenvlinder locatie Esweg op de 1e verdieping.
Belangstelling gewekt? U bent harte welkom om een keertje aan te schuiven.
Met vriendelijke groet,
Leerkrachten Taalklas, Gonny en Rosan.