We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Opening nieuw thema!

maandag 30 mei 2022
door juf Els
Vandaag is het nieuwe thema van Alles in 1 gestart, thema mensen! En dat zijn wij. We hebben het thema gezamenlijk geopend. Alle opa's, oma's of vaders en moeders zijn uitgenodigd om samen met hun kind/ kleinkind spelletjes te spelen. Hoe mooi is dat, samen weer iets kunnen doen. De hele bovenbouw zat vol, wat hebben de kinderen en volwassenen genoten. Een mooie start van het thema!

Een project over mensen? Dat zijn wij zelf, dus daar weten we alles al van. Mooi niet. Neem onze hersenen. We kunnen ermee denken, fantaseren, dingen onthouden, maar hoe werken ze? En hoe kunnen we zien, ruiken of horen? Hoe werken onze longen en darmen? Er valt nog genoeg te leren. Gelukkig is de informatie in ons lesboek glashelder. De films en clips laten ons de meest fantastische dingen zien van het menselijk lichaam. Gezondheid is een geschenk, dat merk je vooral als je ziek bent. Elke dag zijn duizenden mensen in de weer om voor zieken en gehandicapten te zorgen. We gaan het allemaal zien in het project Mensen.

Week 1   Wie zijn wij?
De film ‘Playtime’ gaat over spelende kinderen over de hele wereld. Kijk mee, speel mee, en laat je verrassen. It’s playtime!
Alle zeven miljard mensen die op aarde leven zijn uniek. Want ze verschillen allemaal een beetje van elkaar, in hun uiterlijk of zoals ze denken of doen. We worden geboren als baby en we groeien (meestal) van moedermelk. Zo gaat dat ook bij zoogdieren. Ons lijf lijkt veel op dat van mensapen, maar als je kijkt naar wat we kunnen en denken zijn de verschillen groot. Mensen willen een plek om veilig te leven, ze willen eerlijk en respect behandeld worden.
Wat zal dat mooi klinken als we ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy zingen! Ook het verhaal over een gelukkige Indiaan valt vast in de smaak.

Volgende week gaan we naar week 2: deze wek gaat het over, wij leven samen
In de film zien we Polleke. Ze woont in een flat met gezinnen van allerlei culturen. Ze baalt flink als een Marokkaanse jongen niet met haar mag omgaan. Bij de Info lees je dat het prettig is als mensen goed met elkaar omgaan en elkaar helpen. Thuis in het gezin en in de buurt waar we wonen. Dat wisten we natuurlijk al lang. Maar weten en doen zijn vaak aparte dingen. Mensen vieren vrolijke feesten. En ze hebben verdriet en rouwen als er een bekende overlijdt. Schilder Jan Steen laat ons zien hoe het in 17e eeuw toeging in gezinnen.
We besteden veel tijd aan Nederlands en Engels. Soms oefenen we wel honderd woorden! Het gedicht gaat over oude mensen. Wisten Jullie trouwens dat jullie over 30 duizend nachtjes ook zo oud zijn. We zingen over een tante in Marokko (zij rijdt op twee kamelen, weet je wel).