Ontwerp nieuwe school

donderdag 18 oktober 2018
door Marjan Jansen
Nu de overstap naar het nieuwe gebouw steeds dichterbij komt zullen we u de komende periode regelmatig informeren over het ontwerp van het gebouw.
Vanuit de visie en missie van de Veenvlinder hebben we dit nieuwe gebouw mogen ontwerpen, een uniek project!

Obs De Veenvlinder groeit.
Inmiddels hebben we ruim 300 leerlingen en bij het ontwerp van het gebouw hebben we hierop geanticipeerd. We vinden het belangrijk dat onze kinderen zich ontwikkelen in een veilige omgeving, waarin ze zich vertrouwd voelen. Daarom zullen ze straks niet massaal via 1 hoofdingang naar binnen gaan, maar zal dit verspreid worden over meerdere kleine ingangen. Op de begane grond waar de 4 kleutergroepen en groep 3 en 3/4 gehuisvest zullen worden, bevinden zich naast de hoofdingang, 4 andere entrees.
Tussen 2 lokalen zit een entree, hierin zijn ook de garderobes van beide groepen te vinden. Ook bevinden zich hier 2 toiletten zodat we de hygiƫne hopelijk beter kunnen waarborgen. Verder zal iedere entree z'n eigen duidelijke kleur hebben zodat dit voor de kinderen goed herkenbaar zal zijn.