We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuw thema Alles in 1 en verkeersexamen groep 7 en 8

vrijdag 19 maart 2021
door juf Els
Project  VERVOER EN VERKEER         Alles in 1 
 
Maandag 22 maart starten we met de groepen 5 tot en met 8 met dit project. In dit project ontdekken we een heleboel nieuwe dingen. Een stoet van voertuigen trekt voorbij, uitvindingen van de laatste 200 jaar. Knap wat de techniek allemaal bedacht heeft. Moeilijk techniek? Niks ervan. We bekijken de filmpjes, de mooie foto’s in ons boek, lezen de teksten en luisteren naar wat de juf of meester erover uitlegt. We leren ook van alles over verkeersregels en borden. Hard nodig met al die voertuigen op straat. Ja, het wordt een project met veel toppers.

Week 1: Reizen door de tijd, maandag 22 maart.
De fiets is een pracht van een uitvinding. Op eigen spierkracht me een flinke vaart over de wegen rijden. Mooi toch! De film laat ons zien dat er heel wat geknutseld is, voordat er een goede fiets was.
We lezen over het vervoer vanaf de Romeinse tijd tot nu. Een prachtig verhaal schreef Jules Verne in 1872: ‘De reis om de wereld in tachtig dagen’. Er komen voertuigen in voor die toen niet eens bestonden. Verbazend!
De verkeersles gaat over oversteken, woonerven en waar we het veiligst kunnen lopen. We leren de verkeersborden die daarbij horen. En we tekenen fietsen van de toekomst. Bijna elke dag oefenen we bij taal de woorden van de week met computer of pen. We leren Engelse namen van voertuigen en verzamelen werkwoorden die met bewegen te maken hebben.

In de groepen 7 en 8 oefenen we voor het theoretisch verkeersexamen. En thuis kan er online geoefend worden op www.examen.vvn.nl/oefenen Hier staan een aantal oefen examens klaar.
 
Week 2: Vervoer over de weg, maandag 29 maart
Rijden met een eigen auto waarheen je maar wilt en stoppen wanneer het jou uitkomt, wie droomt daar niet van. De film laat zien dat de auto begon met de benzinemotor. De informatietekst gaat over vrachtvervoer. Bij verkeer leren we over voorrang voor fietsers. En over het gevaar door vachtwagens die afslaan.
Wat er gebeurde met ‘Bertus op zien Norton en Tinus op de BSA’ ontdekken we in het lied Oerend hard. Grappig is het verhaal over Baron von Münchhausen en zijn paard. Hij trok zichzelf aan zijn haren uit een moeras. Over sterke verhalen gesproken! 

De groepen 7 en 8 hebben op dinsdag 30 maart het theoretisch verkeersexamen! Succes!