Nieuw meubilair

vrijdag 9 november 2018
door Marjan Jansen
Het komt steeds dichterbij: de overstap naar de nieuwe school. In de vorige vlinderinfo hebben we verteld over de verschillende entrees bij de groepsruimten, deze keer praten we jullie bij over het meubilair. Want in het nieuwe gebouw krijgen we ook nieuw meubilair.
Al voor de zomervakantie zijn we met een groepje leerlingen naar de schoolmeubelleverancier geweest om een voorselectie te maken. Wat vinden kinderen en leerkrachten we mooi en zit bovendien ook nog lekker?
Afgelopen week zijn we opnieuw met een aantal collega's geweest om definitieve beslissingen te nemen. In deze keuze hebben we ons weer laten leiden door onze visie:
We vinden het belangrijk dat ieder kind zichzelf kan zijn en ook samenwerken hebben we hoog in het vaandel staan. Het ene kind kan langer op een stoeltje zitten als het andere en sommige leerlingen staan zelfs liever te werken.
Daarom hebben we gekozen voor heel divers meubilair, dus niet meer voor ieder kind een vast tafeltje en stoeltje maar flexibele werkplekken.
Naast leerlingensets staan er in elke groep groepstafels met bankjes of krukjes en een lekkere loungebank.
Ook vinden we het belangrijk dat de kinderen op een dag meer kunnen bewegen, daarom hebben we straks ook statafels, wiebelkrukken en enkele deskbikes.