Lydia in het Voorleeskampioenschap gemeente Tynaarlo

zaterdag 24 maart 2018
door meester Arnoud
Zaterdag 17 maart is in de bibliotheek van Zuidlaren de gemeentelijke ronde gehouden van de Nationale Voorleeswedstrijd. Lydia vertegenwoordigde onze school. Hieronder haar verslag:

De‘’presentator’’ was tweevoudig Nederlands kampioen goochelaar voor kinderen Jan. De jury was een illustrator en twee mensen die bij de bieb werken. We hadden aan het begin 5 kinderen die gingen voorlezen, toen een pauze van 20 minuten, toen gingen weer 5 kinderen voorlezen, toen nog een korte pauze van 5 minuten en toen nog 4 kinderen. In de hele voorleeswedstrijd was er maar een jongen. Toen iedereen had voorgelezen ging goochelaar Jan optreden met een konijn handpop, een draakje, een gekke pop met touwtjes en nog veel meer. Toen hij klaar was kwam de jury en werd de winnaar bekend gemaakt. Dat was een meisje van Ter Borch.