Kanjer-praktijkdag

vrijdag 22 december 2017
door Marjan Jansen
Zoals bekend zijn we dit schooljaar gestart met de Kanjerttaining. Een methode op het gebied voor sociaal emotionele vorming. Het team heeft inmiddels 3 trainingsdagen achter de rug en alle leerlingen krijgen wekelijks de Kanjerlessen aangeboden.
Op vrijdag 12 januari zal de trainster -Nienke Okkema- die onze school begeleidt in het Kanjertraject een aantal open lessen verzorgen in een drietal groepen. Ook ouders zijn hierbij van harte welkom!
Het programma zal er deze dag als volgt uitzien:
  • 8.30 - 10.00 u.: groep 5
  • 10.30 - 12.00 u.: groep 4
  • 12.45 - 14.15 u.: groep 6
Waarom hebben wij de Kanjertraining ingevoerd door de gehele school?
  • Het bevorderen van vertrouwen en veiligheid in de klas
  • Het versterken van de sociale vaardigheden bij leerlingen
  • Beheersing van verschillende oplossingsstrategieĂ«n bij pesten en andere conflicten.
  • Bewustwording van de eigenheid bij leerlingen
  • Leren om verantwoordelijkheid te nemen
  • Het bevorderen van actief burgerschap en sociale integratie
  • Het bevorderen van ouderbetrokkenheid
Kanjertraining helpt leerkrachten om anders te kijken naar het gedrag van kinderen. Het kan helpen om problemen bespreekbaar te maken en te zoeken naar oplossingen die goed zijn voor alle partijen.
We hopen u te mogen verwelkomen op vrijdag 12 januari.