We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Kanjer

donderdag 23 september 2021
door Tessa Hanen
Zoals u weet werken wij op school met Kanjertraining. Dit is de methode die wij gebruiken voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen. Kanjertraining bevordert het onderling vertrouwen in groepen. Vertrouwen is de basis voor rust in onze groepen, het stimuleert de sociale veiligheid en zorgt voor een prettig schoolklimaat.
Om het jaar fijn met elkaar te beginnen zijn we weer gestart met de Gouden weken en de Startweken van de Kanjertraining.
Aan het begin van het schooljaar herhalen we altijd de vaste onderwerpen zoals;
- de Kanjerposters (deze kunt u in alle groepen zien hangen)
- de Kanjerpetten
- de oefening “Motor en benzinepomp”
- verschillende vertrouwens-en samenwerkingsoefeningen
Ook stellen we per groep eigen regels op die de leerlingen belangrijk vinden. Hoe willen we zijn als groep? Deze regels/ afspraken worden door alle leerlingen ondertekend. Voor meer informatie kunt u kijken op:  Kanjertraining, voor rust en vertrouwen in de klas - Kanjertraining | Kanjertraining, kanjer, tijger.