We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Inzamelingsactie Giro 555 voor Oekraïne door leerlingen Obs De Veenvlinder

woensdag 23 maart 2022
door Leonie Magnin
Tijdens een uitzending van het Jeugdjournaal zagen leerlingen het gigantische bedrag dat was opgehaald met de actie van Giro 555 voor Oekraïne.
De leerlingen van groep 6 werden heel enthousiast en bedachten allerlei plannen om ook geld voor Oekraïne in te zamelen. Ze wilden van alles verkopen, bakken, heitje voor een karweitje, auto’s wassen etc. Dit was alleen een beetje lastig te organiseren met de gehele (grote) school.
Na overleg kwamen ze tot de oplossing: Lege flessen inzamelen en het geld zouden we overmaken naar giro 555.

Een groepje enthousiaste meiden ging dit plan uitwerken en daarna overleggen met de directie. Mocht dit? Kon dit en hoe moesten ze dit aanpakken?
Toen ze terugkwamen van dit overleg hadden ze weer een nieuw plan. Ze waren erachter gekomen dat wanneer elke leerling 3 flessen zou inleveren, er al gauw meer dan 990 flessen in de hal van de school zouden liggen. Hoe moesten ze dat dan verzamelen en naar de winkels brengen? Er werd besloten om de bonnetjes in te zamelen in een verzameldoos.

Er is een doos geknutseld in de kleuren van Oekraïne, er werden posters gemaakt en er werd promotie gevoerd. Ook de kinderen op de locatie aan de Schoollaan heeft fanatiek mee gespaard.

Deze week hebben we alle bonnetjes verzameld en gesorteerd. Op dinsdag 22 maart zijn de meiden na schooltijd naar de supermarkten geweest. Toen alle bonnetjes waren ingeleverd hadden ze veel meer opgehaald dan ooit verwacht: De totale opbrengst van de actie is. €455, 60. Wat een mooi bedrag hebben alle leerlingen van de Veenvlinder opgehaald!