Inspectie op bezoek

donderdag 7 december 2017
door Marjan Jansen
Vorige week dinsdag hebben we de gehele dag bezoek gehad van twee onderwijsinspecteurs. Naast verschillende lesboeken, werden allerlei documenten onderzocht en zijn er gesprekken gevoerd met leerlingen, leerkrachten en de directie. Aan het einde van de dag hebben we een mondelinge terugkoppeling gehad.
Hierbij de belangrijkste bevindingen op een rijtje:
- Complimenten voor het schoolteam dat in een relatief korte periode erin geslaagd is, van 2 scholen 1 fusieschool te maken met de schoolvisie als bindend geheel. Dit was gedurende de dag op alle facetten in de hele school te herkennen.
- De gesprekken met de verschillende geledingen heeft men als prettig ervaren; er was sprake van een goede zelfreflectie.
- De school straalt gezelligheid en rust uit, een fijne omgeving om je in te ontwikklen.
- De school weet goed waar ze heen wil oftewel, de doelen zijn duidelijk.
- De lessen zijn nog te veel leerkracht gestuurd; de rol van de leerkracht zal meer moeten veranderen in de richting van coach.
- Enkele ontwikkelingen staan nog in de kinderschoenen en moeten verder ontwikkeld worden als bijv. de kindgesprekken en de rapportfolio's
- In de schoolgids moet meer verantwoord worden welke doelen de school nastreeft (vooruitblik) en of deze al dan niet gehaald zijn (evaluatie).

Tot zover een korte samenvatting. Wij zijn in elk geval erg tevreden over het resultaat en weten waar we de komende periode verder aan moeten werken. We zijn een school in ontwikkeling, maar zeker op de goede weg!
Over enkele weken zullen we een schriftelijk verslag ontvangen. Zodra deze binnen is zullen we u hierover informeren.