Inloop groep 1 en 2

vrijdag 1 februari 2019
door Tessa Kampinga

Vanaf maandag 4 februari introduceren we de inloop van groep 1 en 2.
Dit heeft verschillende redenen:
  • Vanuit onze visie vinden we het belangrijk dat kinderen rustig de overgang van thuis naar school kunnen maken
  • Kinderen hoeven niet meer stil op hun stoel te wachten, maar kunnen meteen aan de slag.
  • De groepen worden groter en het is erg vol in de kring met ouders en kinderen
  • Voor de kleuters is het fijn dat ze uit verschillende materialen kunnen kiezen, die aansluiten bij hun ontwikkeling en belangstelling.
    Vanaf maandag 4 februari mag u uw kind tussen 8.15 en 8.25 uur naar de klas brengen. De kinderen gaan dan aan de slag met materiaal dat klaarligt of met een activiteit, die ze de dag ervoor gekozen hebben. Ze weten dus wat ze gaan doen. Wilt u er op toezien dat broertjes en/of zusjes niet met het materiaal of in de hoeken spelen?
    Om 8.25 uur gaat de bel en verlaten de ouders het lokaal. Kinderen die na de bel op school komen, vragen we op de gang afscheid te nemen, zodat het leerproces niet wordt verstoord. Ouders gaan dan niet meer mee de klas in.