Gastlessen in groep 8

dinsdag 24 april 2018
door juf Els
Gisteren en vandaag hebben de leerlingen van groep 8 een gastles gehad. Gisteren over het monument De Duinen in Eelde. Hier werd het verhaal verteld over Hans van Hessen die hier ondergedoken heeft gezeten bij Dirkje Meijer van Dijk. Een indrukwekkend verhaal en helemaal toen er gesproken werd over het onderduikershol in het bos.

Vandaag was er dan de gastles Amnesty International, voor veel kinderen niet bekend. Er werd duidelijk gemaakt wat Amnesty doet en waar het symbool voor staat, een kaarsje wat wat licht geeft in de duisternis en het prikkeldraad wat staat voor gevangenschap. De leerlingen hebben het gehad over de mensen- en de kinderrechten en tot slot is er een kaart gemaakt voor een jongen van 14 die opgesloten zit in Egypte vanwege een andere meningsuiting.

Beide lessen waren indrukwekkend en zorgde voor een grote betrokkenheid.