Even voorstellen... de nieuwe gymleerkrachten

vrijdag 14 september 2018
door Marjan Jansen
Hallo, mijn naam is Ronald Haverkort en ik geef dit jaar 'gymnastiek' op de Veenvlinder. Ik heb mijn opleiding gedaan op de ALO Groningen en ben in 1992 afgestudeerd. Heb veel werk gedaan als zwemtrainer/onderwijzer en ben vanaf 1994 als vakleerkracht Lichamelijke opvoeding werkzaam bij de gemeente Haren en vanaf 2009 bij stichting Baasis bij het openbaar onderwijs.
Ik woon in Groningen samen met mijn vrouw Natalie en 4 kinderen, Jutta, Mika, Jesper en Bodil. We hebben 2 katten, Flow en Flits.
Mijn grootste hobby is Windsurfen, al heb ik daar veel te weinig tijd voor. Verder ga ik graag standup paddelen, golfen en geocachen.

Via deze weg wil ik mij graag voorstellen. Mijn naam is Susan Menger en ik ben al een aantal jaren vakleerkracht lichamelijke opvoeding. Mijn eerste aanstelling was in de gemeente Haren. Daar heb ik op bijna alle basisscholen wel lesgegeven. Mijn langste tijd heb ik in Glimmen gewerkt aan twee basisscholen uit het dorp.
Mijn andere scholen naast de Veenvlinder zijn obs de Westerburcht en obs Ter Borch. Op de Veenvlinder geef ik dit jaar les aan groep 3/4 en groep 4. Mijn gezin bestaat uit vijf personen, waaronder mijn echtgenoot en drie zonen. De oudste zoon is nu bezig met de ALO en kan over twee jaar mijn collega zijn! Ons hele gezin is veel met sport bezig en aan de keukentafel wordt daar dan ook veel over gesproken.
Lesgeven in het basisonderwijs is na al die jaren nog steeds mijn passie. Kinderen alles leren over sport en hoe met elkaar om te gaan tijdens het bewegen, is zeer boeiend en fantastisch om te mogen doen.