Dinsdag 10 april verkeersactiviteiten met Streetwise van de ANWB

donderdag 29 maart 2018
door Tessa Kampinga
Ook wij als school voelen ons verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van uw kind. Daarom hebben wij ANWB Streetwise uitgenodigd om op dinsdag 10 april naar onze school te komen.
Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool.  Professionele instructeurs komen een ochtend en deel van de middag naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijles auto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zoveel mogelijk nagebootst.
De vier onderdelen zijn:
  • Voor groep 1 en 2 ‘Toet toet’: Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen vanverkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje. Deze les wordt door de leerkrachten zelf gegeven in de Notenkraker.
  • Voor groep 3 en 4 ‘Blik en klik’: Verdere behandeling van gevaarherkenning, veiligoversteken en de noodzaak van gebruik van de autogordel in een autostoeltje. Deze lessen zijn in gymzaal de Kooi. De eerste les begint al om 8.30 uur. We verzoeken de ouders van groep 3A om de kinderen op 10 april te brengen naar gymzaal de Kooi. Juf Alida is daar vanaf 8.15 uur aanwezig om de kinderen op te vangen. Groep 3A gaat na afloop weer lopend terug naar school. Groep 3B en 4 lopen heen en terug naar gymzaal de Kooi.
  • Voor groep 5 en 6 ‘Hallo auto’: Invloed van reactiesnelheid, inschatten van de remweg vaneen auto en het juiste gebruik van een veiligheidgordel. Deze lessen zijn op de weg aan de Schoollaan (de weg wordt daarom tijdelijk afgesloten. Hiervoor is een vergunning van de gemeente). De kinderen van groep 6 gaan op de fiets naar de Schoollaan!
  • Voor groep 7 en 8 ‘Trapvaardig’: Gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing. Deze les is op het schoolplein van de Esweg. De kinderen moeten voor deze les een goede fiets mee hebben. In het parcours zit een remtest!

• Wilt u zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op onderstaande link en bekijk het filmpje op de site.

We gaan er samen met de kinderen een leerzame maar vooral gezellige dag van maken!!
Speciale zaken voor die dag nog kort op een rijtje:
- De kinderen van groep 3A svp brengen tussen 8.15 en 8.28 uur naar gymzaal de Kooi
- De kinderen van groep 6, 7 en 8 moeten op de fiets naar school