We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

De Taalklas

vrijdag 21 januari 2022
door Leonie Magnin
Sinds enkele jaren verzorgt de Taalklas van de Veenvlinder, gehuisvest aan de Esweg,  onderwijs aan nieuwkomers: kinderen die minder dan een jaar in Nederland wonen.

Tot voor kort ontvingen we kinderen uit COA Eelde (de voormalige tussenvoorziening-TuVo) en kinderen die met hun familie in de omgeving van Eelde wonen naar de Taalklas. Vanaf 10 januari 2022 gaan ook de kinderen uit het in december geopende AZC Paterswolde naar de Taalklas.
De Taalklas is dus flink gegroeid en met bijna 50 leerlingen werken we nu met 3 groepen.

Het onderwijs in de Taalklas is natuurlijk allereerst gericht op het vergroten van de taalvaardigheid. Daarnaast worden vakgebieden als rekenen, lezen, schrijven aangeboden en is er natuurlijk veel aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen.

Alle groepen in de Taalklas worden begeleid door een leerkracht en een onderwijsassistent. Tineke Boerma is als coördinator aan de Taalklas verbonden. Zij voert intakegesprekken met ouders en is verantwoordelijk voor de leerlingenzorg.