De Delta groep

woensdag 28 augustus 2019
door meester Arnoud
Vanaf dit schooljaar zal plusklas Eelde bekend staan als de Delta groep. Het symbool Δ staat voor de Griekse hoofdletter D (Delta) en staat voor verandering of verschil. Het maken van grote denksprongen is één van de kenmerken van (hoog)begaafdheid. Het onderwijs aan leerlingen in de Delta groep komt zoveel mogelijk hieraan tegemoet. Met Delta willen we het verschil maken voor leerlingen. We willen het verschil maken in het leren leren, het leren leven en het leren denken.

Verder staat de driehoek voor de relatie tussen ouders, school en kind. Samen werken we aan goed onderwijs voor uw zoon / dochter. Ook staat het voor de natuurlijke behoefte aan relatie, autonomie en competentie. Als in voldoende mate is voldaan aan de behoefte aan relatie (‘anderen waarderen mij en willen met mij omgaan’), aan de behoefte aan autonomie (‘ik kan het zelf, hoewel niet altijd alleen’) en aan de behoefte aan competentie (‘ik heb geloof en ik heb plezier in mijn eigen kunnen’), dan is er welbevinden, motivatie en inzet.

Op vrijdag 13 september starten we met de Delta groep. Tijdens de eerste twee schoolweken, de zogenoemde Kanjerwerken, is het belangrijk dat de leerlingen wennen aan hun nieuwe groep en / of leerkracht.